ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Βάσεις 2018 – Πανελλήνιες: Σήμερα το απόγευμα η ανακοίνωσή τους!


Βάσεις 2018 – Πανελλήνιες: Σήμερα το απόγευμα η ανακοίνωσή τους!


- Μετά τις 17:30 θα ανακοινωθούν τελικά οι βάσεις για τις πανελλήνιες! - Στα ύψη αλλά με... πτώση η Ιατρική - Άνοδος των βάσεων στα περισσότερα τμήματα όπου χρειάστηκε ειδικό μάθημα
Ανατροπή από το υπουργείο Παιδείας για τις βάσεις των πανελλαδικών. Αν και όλες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η ανακοίνωση θα γίνει αύριο Τρίτη 28 Αυγούστου, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (27.08.2018) έγινε γνωστό πως οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας θα ανακοινωθούν σήμερα, περίπου στις 17:30 με 18:00!

Οι υποψήφιοι για μια θέση στην ανώτατη και ανώτερη εκπαίδευση μπορούν να μάθουν τις βάσεις εισαγωγής μπαίνοντας στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας και πληκτρολογώντας των προσωπικό τους κωδικό. Έτσι θα μπορούν να μάθουν σε ποια σχολή έχουν περάσει.

Όσοι είναι πιο… παραδοσιακοί, θα μπορούν να δουν και τα αποτελέσματα στα σχολεία, όπου θα αναρτηθούν οι πίνακες με τους επιτυχόντες.

Πως θα κινηθούν οι βάσεις
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις των Πανελληνίων αναμένεται να παρουσιάσουν μεικτές τάσεις, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο. Ωστόσο, η πλειονότητα των τμημάτων και κυρίως των παραδοσιακά υψηλόβαθμων τμημάτων θα κινηθεί πτωτικά.

Αντίθετα, για τα περισσότερα τμήματα για τα οποία χρειάστηκε εξέταση σε ειδικό μάθημα, προβλέπεται άνοδος στις βάσεις εισαγωγής τους. Μεγάλη άνοδος αναμένεται και στα παιδαγωγικά τμήματα. Όπως έχει ήδη αναμεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλέον υψηλόβαθμο τμήμα φέτος αναμένεται να είναι η Ιατρική Αθηνών, αν και με πρόβλεψη πτώσης της βάσης εισαγωγής της.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι περίπου 40.000 υποψήφιοι κατέγραψαν φέτος βαθμολογίες κάτω από τη βάση και έτσι, φέτος περίπου 100 τμήματα θα δεχθούν πρωτοετείς που συγκέντρωσαν στις Πανελλήνιες κάτω από 10.000 μόρια.