ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κρόνος και ΑΕ Λευκίμμης στη σέντρα στις 23 Σεπτεμβρίου για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής


Κρόνος και ΑΕ Λευκίμμης στη σέντρα στις 23 Σεπτεμβρίου για το πρωτάθλημα  Γ’ Εθνικής

ΜΕ 8 ΟΜΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ -
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΥΟ «ΜΙΚΡΩΝ» ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΠΟ την προκήρυξη της νέας Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2018-19, με το πρωτάθλημα να κινείται στα ίδια περίπου πλαίσια με το περσινό. Πολύ σημαντικό για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο ότι για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθεί από δυο ιστορικές ομάδες και μάλιστα της Νότιας Κέρκυρας τον Κρόνο και την ΑΕ Λευκίμμης που έχουν φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους!

Η σέντρα ορίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 13 Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής. Σε περίπτωση που κάποια πρωταθλήτρια Ένωσης δεν δηλώσει συμμετοχή, το δικαίωμα αυτό μεταφέρεται αντίστοιχα στη δεύτερη και εν συνεχεία την τρίτη ομάδα του αντίστοιχου πρωταθλήματος (καταληκτική ημερομηνία η 23η Αυγούστου).

Η Γ’ Εθνική, όπως και πέρσι θα διεξαχθεί σε οκτώ Ομίλους, ο αριθμός των οποίων δύναται να τροποποιηθεί σε περίπτωση απόσυρσης πολλών ομάδων. Σε ότι αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό, τα πράγματα είναι κάπως ρευστά. Συνολικά από τους 8 ομίλους, θα ανέβουν στη Β’ Εθνική μόνο οι τέσσερις πρωταθλητές, όπως ακριβώς συνέβη και πέρσι. Οι 8 πρωταθλητές θα πάρουν μέρος στο «ειδικό πρωτάθλημα», οι όροι διεξαγωγής του οποίου, θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής και τον καταρτισμό των Ομίλων που θα γίνει και φέτος με γεωγραφικά κριτήρια.

Ομοίως και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από κάθε Όμιλο, θα αποφασιστεί από την ΕΠΟ, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την Κρήτη, δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ Εθνική έχουν ο ΠΟΑ με τον Γιούχτα (Ηράκλειο), η Παλαιόχωρα με την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (Χανιά), η Επισκοπή (Ρέθυμνο) και ο ΟΦΙ με τη Νέαπολη (Λασίθι).

Υποχρεωτικά δύο «μικροί»
Δύο ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών (γεννηθέντες την 1/1/1997 και εντεύθεν) θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν φέτος στη 18άδα τους, οι ομάδες της Γ’ Εθνικής. Οι θέσεις τους στη 18άδα, δεν επιτρέπεται να συμπληρωθούν από παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε σωματείο δεν τηρήσει την συγκεκριμένη υποχρέωση, θα του επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά αγώνα. Ωστόσο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2019 –20 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του ματς, δύο παικτών ηλικίας κάτω των 21 ετών (γεννηθέντες την 1/1/1998 και εντεύθεν).