ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Φωτιά σε σκάφος που βούλιαξε ανοιχτά των Παξών - Σώοι οι 4 επιβάτεςΦωτιά σε σκάφος που βούλιαξε ανοιχτά των Παξών - Σώοι οι 4 επιβάτες

Σώοι οι 4 επιβάτες στο σκάφος «Όρκα» 8 μέτρων από τη φωτιά που ξέσπασε χθες, Σάββατο 18/9 περίπου στις 18:00 για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στους Παξούς, σε απόσταση ενάμισι ναυτ. Μιλίου ΒΑ του Γαΐου.


Άμεσα στο σημείο έσπευσαν Πυροσβεστική και Λιμενικό όπου προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά ωστόσο μετά από λίγα λεπτά το σκάφος βούλιαξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκε ένας κρότος σαν έκρηξη και στην συνέχεια το σκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες. Το συγκεκριμένο σκάφος είναι ιδιωτικό και καθημερινά εκτελούσε τουριστικές περιηγήσεις. Προορισμός του ήταν το νησί των Οθωνών ενώ εντός του ήταν 4 άτομα τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.
Στο περιστατικό συνέδραμαν δύο περιπολικά του Λιμενικού ενώ προσέτρεξε και το ιδιωτικό ταχύπλοο “Flying Dutcham” σημαίας Ιταλίας, ο ιδιοκτήτης του οποίου μετέφερε άνδρες του Λιμεναρχείου. Επίσης, στην επιχείρηση κατάσβεσης, συμμετείχε πλωτό μέσο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το  «Όρκα» βυθίστηκε σε βάθος 100 περίπου μέτρων, προκαλώντας μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση, η οποία διαλύθηκε με τις διελεύσεις των σκαφών του Λιμενικού Σώματος.