ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο καπετάνιος του καϊκιού που αψηφά κύματα και κράτος για τους Διαπόντιους ΝήσουςΟ καπετάνιος του καϊκιού που αψηφά κύματα και κράτος για τους Διαπόντιους ΝήσουςΟ Καπετάνιος του καϊκιού "ΠΗΓΑΣΟΣ" που εκτελεί δρομολογια για τα Διαπόντια Νησιά βόρεια της Κέρκυρας κατεβαίνει στη θάλασσα... και "περπατά στο νερό", αφού το λιμάνι είναι εντελώς χωμένο... Βουτά για να καθαρίσει από τις προπέλες τα φύκια…. Συνθήκες που μόνο σε υποανάπτυκτες χώρες μπορεί να συμβαίνουν, υπάρχουν στη Κέρκυρα τη ίδια στιγμή που λόγω βλάβης δεν εκτελούνται εδώ και ένα μήνα τα δρομολόγια του πλοίου "Αλέξανδρος Κ ΙΙ" (που αναχωρεί από το κεντρικό Λιμάνι της Κέρκυρας) και το Υπουργείο δεν αλλάζει τους κανονισμούς του 1990 για να δρομολογηθεί νέο πλοίο που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα μετακίνησης ΙΧ Φορτηγών-Ψυγείων και τροφοδοσίας των ακριτικών αυτών νησιών.

Είναι αυτός που με το καϊκι του ενώνει ανελλιπώς, χειμώνα-καλοκαίρι, τα νησιά με την Κέρκυρα, τα προμηθεύει με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. Κάνει πολλές φορές διακομιδές αρρώστων με θάλασσες που ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, όταν ακόμα και το το πλοίο της γραμμής αδυνατεί να πλεύσει... Άγνωστο παραμένει το πότε και αν το πλοίο θα επανέλθει στα καθήκοντα του με τους ακρίτες να έχουν ως μονή διασύνδεση το καΐκι του καπετάν Δημήτρη που εκτελεί καθημερινώς δρομολόγια για τους ακρίτες του Ιονίου Πελάγους.

Ο καπετάν -Δημήτρης δήλωσε μέσα από την σελίδα της εταιρείας του ότι :

"Από τον Ιανουάριο του 2018 ενημέρωσα τις αρμόδιες αρχές ότι το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου , λόγω των εκτεταμένων προσχώσεων, καθίσταται μη λειτουργικό για την εκτέλεση της συγκοινωνίας.Από τον ΟΛΚΕ με διαβεβαίωσαν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.Μέχρι τον Μάιο δεν είχε γίνει τίποτε και με ενημέρωσαν ότι θα γίνει σχετικός διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου

Η Συγκοινωνία σήμερα διεξάγεται με τεράστια προβλήματα αφού το λιμάνι πλέον έχει προσχωθεί στο σύνολό του. Καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια να μην σταματήσει το πλοίο,παρόλο που μπορεί να μας στοιχίσει ακριβά σε υλικές ζημιές, σεβόμενοι τους κατοίκους των Διαποντίων Νήσων που στερούνται βασικά στοιχειώδη για την επιβίωσή τους.Θεωρώ ηθικό χρέος απέναντι στους ανθρώπους αυτούς να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια και να μην σταματήσω το πλοίο.

Κανένα όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης και κανένας υπεύθυνος δεν ζήτησε μια απλή συγνώμη από τους κατοίκους των νησιών και τους επισκέπτες για την απραξία τους στο συγκεκριμένο θέμα αλλά χρησιμοποιείται η μέθοδος της παραπομπής και της αποποίησης ευθυνών.
Εκ μέρους μου ζητάω συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία υφίστανται στο ταξίδι αυτό,αλλά καταβάλλω υπεράνθρωπες προσπάθειες  τα ταξίδια να εκτελούνται με ασφάλεια και να μην σταματήσει η γραμμή."

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη κακή κατάσταση που επικρατεί, εκτός των άλλων, δήλωσε: "Μιλάμε για ακριτικά νησιά που έχουν ανθρώπους όταν έχουν να κερδίσουν κάτι (πολιτικά) τους επισκέπτονται και πέρα από εκεί τους ξεχνάνε... Είμαι 20 χρόνια εδώ πάνω, έχω δεθεί με όλους τους κατοίκους και τους θεωρώ οικογένειά μου..Δεν μπορώ να στερήσω βασικά πράγματα  γι αυτό και κατεβαίνω στο βούρκο να καθαρίσω τις προπέλες... Τους ζω κάθε μέρα…"ΠΗΓΗ: tro-ma-ktiko.blogspot.com