ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Παραμονεύει ο θάνατος στους δρόμους της Κέρκυρας – Η καρμανιόλα του ΜαραθιάΠαραμονεύει ο θάνατος στους δρόμους  της Κέρκυρας – Η καρμανιόλα του Μαραθιά

Εν αρχή ην τα σκουπίδια. Άλλο ένα από τα πιο σοβαρά  προβλήματα της Κέρκυρας είναι το άθλιο οδικό της δίκτυο. Δρόμοι στενοί, μετά βίας χωράνε δυο αυτοκίνητα, κακής ποιότητα άσφαλτος, δρόμοι γεμάτοι  λακκούβες που παραμένουν για μέρες ανοιχτές με αποτέλεσμα  να γίνονται συχνά τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές και όχι μόνο, καθιζήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Οι διαγραμμίσεις σβησμένες και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, ιδιαίτερα τη νύχτα, ενώ δεξιά και αριστερά του δρόμου τα χόρτα που δεν έχουν κοπεί, στενεύουν το δρόμο και περιορίζουν την ορατότητα στη διάρκεια της μέρα.

Μελέτη που εκπόνησε η Εγνατία Οδός Α.Ε. για το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο όλης  της  χώρας καταγράφει περίπου 7.000 επικίνδυνα σημεία σε 4.500 χλμ εθνικού και 10.000 χλμ επαρχιακού δικτύου. Στα νησιά του Ιονίου καταγράφονται 455 επικίνδυνα σημεία. Από αυτά τα 117 στο νησί της Κέρκυρας. Αυτό το άθλιο οδικό δίκτυο την καλοκαιρινή περίοδο  επιβαρύνεται με χιλιάδες επιπλέον ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, μηχανάκια, γουρούνες, αφού στους έξι μήνες της τουριστικής περιόδου περνάνε από το νησί περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες. Παρ’ όλα αυτά και παρ’ όλες τις υποσχέσεις των αρμοδίων το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας παραμένει ένα από τα χειρότερα της χώρας.

Τραγικός θάνατος
Ο θάνατος παραμονεύει είναι ένας μακάβριος τίτλος που ανταποκρίνεται στη μαύρη εικόνα του οδικού δικτύου στην Κέρκυρα από τον Βορρά μέχρι τον Νότο. Συχνά ατυχήματα και συνάνθρωποί μας βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Όπως αναφέρεται στο facebook (Κέρκυρα Όβερ):
«ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΦΡΕΑΤΙΟ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ!!!! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!! ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ!!!
«Είχε δεν είχε σήμανση , ήταν δεν ήταν στην άκρη , είχε δεν είχε φωτισμό λίγη σημασία έχει πια… δικαιολογίες» Είναι αργά!!! Ένας άδικος θάνατος όμως αναζητά ευθύνες…»


Η φωτογραφία δείχνει την εγκληματική αμέλεια των αρμοδίων. Δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για έγκλημα με ηθικούς αυτουργούς Κυβέρνηση – ΠΙΝ και Δήμο.


Η καρμανιόλα στον Μαραθιά

Εδώ και μήνες η καθίζηση του δρόμου στον Μαραθιά έχει ως αποτέλεσμα απότομα τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας να γίνονται ένα, χωρίς σήμανση. Χαρακτηριστικές οι παρακάτω ΦΩΤΟ. Η μια από αυτές δείχνει τη … χωματερή, πάνω στον δρόμο και σε απόσταση μερικών μέτρων από την καρμανιόλα.