ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο Αργυραδίτης Πέτρος Σπάχος τιμήθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης
Ο Αργυραδίτης Πέτρος Σπάχος τιμήθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Το Πολυτεχνείο Κρήτης τίμησε με εκδήλωση έξι αποφοίτους της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών  οι οποίοι εργάζονται σήμερα ως καθηγητές- ερευνητές σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης, εκ των οποίων και ο Αργυραδίτης επίκουρος καθηγητής στο University of Guelph στον Καναδά, Πέτρος Σπάχος.
Ο Πέτρος Σπάχος ασχολείται με έξυπνες εφαρμογές (app) σε κινητά τηλέφωνα (“έξυπνες” πόλεις, “έξυπνο” πάρκινγκ) και μίλησε στο Θερινό Σχολείο που διοργάνωσε η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, παρουσιάζοντας τα πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνάς του καθώς και την ακαδημαϊκή οπτική.
Πληροφορίες από haniotika-nea.gr

Δυο λόγια για τον Πέτρο Σπάχο

Ο Πέτρος Σπάχος (γιος του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Μένιου Σπάχου από τις Μηλιές Μετσόβου που ζει μόνιμα και έχει προσφέρει πολλά στον τόπο μας) αποφοίτησε από το 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας και σπούδασε στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πήρε μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο του Τορόντο,  με υποτροφία και πάλι με υποτροφία, ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Guelph του Καναδά, όπου και ανακηρύχτηκε διδάκτορας από τον Αύγουστο του 2015.