ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κράτος βίας και τρομοκρατίας: Τραυματίζει σκοτώνει και σέρνει τα θύματα στα δικαστήρια – Βαριές κατηγορίες – Η υποκρισία στου Δημάρχου
Κράτος βίας και τρομοκρατίας: Τραυματίζει σκοτώνει  και σέρνει τα θύματα στα δικαστήρια – Βαριές κατηγορίες – Η υποκρισία στου Δημάρχου

Κυβέρνηση -ΠΙΝ και Δήμος έχουν ξεφύγει και έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Εφαρμόζουν την πιο σκληρή, την πιο βάρβαρη πολιτική σε όσους αντιστέκονται. Με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς επιτίθενται σε παιδιά, γυναίκες, σε όσους διαδηλώνουν, χτυπούν με λύσσα με χημικά, με οβίδες κρότου λάμψης, σκοτώνουν, τραυματίζουν και στο τέλος  σέρνουν στα δικαστήρια τα θύματά τους.

Αυτό συμβαίνει και με τον 32χρονο Αλέξανδρο που ακρωτηριάστηκε μετά την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στα Μεσοράχια ενάντια στην καθιστική διαμαρτυρία των κατοίκων. Θα οδηγηθεί στον ανακριτή, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, με τα αδικήματα της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, του εμπρησμού, της έκρηξης και της απόπειρας βλάβης ανθρώπινης ζωής. 

Παράλληλα, δικογραφία για ηθική αυτουργία στην εξέλιξη της κινητοποίησης και στην πρόκληση επεισοδίων από κατοίκους της Λευκίμμης, σχηματίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας εναντίον του προέδρου αλλά και του γραμματέα του συλλόγου της περιοχής «Αλεύχιμον».    

Ο 32χρονος, του οποίου το χέρι ακρωτηριάστηκε και το πρόσωπο τραυματίστηκε, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Μέχρι αυτήν την ώρα η εισαγγελέας Κέρκυρας δεν έχει διατάξει συλλήψεις, ενώ δεν έχουν γίνει προσαγωγές στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, η οποία συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Η δικογραφία παραδίδεται μέσα στο πρωινό της Τρίτης, σύμφωνα πάντοτε με αστυνομικές πηγές, στην εισαγγελέα Μαρία Τατάκη, η οποία, σημειωτέον, ήταν παρούσα το βράδυ της Κυριακής στην κινητοποίηση των κατοίκων της Λευκίμμης κοντά στο ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με την αστυνομία  ο τραυματισμός οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη στα χέρια του 32χρονου τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο δεξί χέρι, και 
επιπόλαια σε άλλα σημεία του σώματος του και το κεφάλι. Όμως αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν ότι μια από αυτές τις βομβίδες κρότου λάμψης έπεσε στο χέρι του δυστυχούς 32χρονου άνδρα, προκαλώντας στη συνέχεια τον τραυματισμό που τον οδήγησε στο Νοσοκομείο και στον ακρωτηριασμό του καρπού του δεξιού χεριού του.


Άλλωστε οι όποιες λεπτομέρειες δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει ότι σε συνθήκες βάρβαρης αστυνομοκρατίας και καταστολής δεν μπορούν παρά να υπάρχουν και θύματα. Και η Λευκίμμη εκτός από τον θάνατο μιας νέας γυναίκας που θρήνησε το 2008 είναι ακρωτηριασμένη σήμερα από τον βαρύ τραυματισμό τους Αλέξανδρου.

Είναι σαφές ότι θέλουν να τρομακρατήσουν τους Αλευκιμμιώτες και όσους αντιστέκονται σε μια βάρβαρη και δολοφονική πολιτική. Μόνο που δεν υπολογίζουν ότι τέτοιες ενέργεις πεισμώνουν και ατσαλώνουν όσους αγωνίζονται για το δίκιο τους!

Η υποκρισία του Δημάρχου!

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, ηθικός αυτουργός για τον ακρωτηριασμό του 32χρονου Αλέξανδρου, αφού έχει καλέσει τα ΜΑΤ να καταλάβουν τη Λευκίμμη, επιμένει στη λειτουργία ενός ακατάλληλου ΧΥΤΑ, εφαρμόζει την πολιτική που θάβει τη Νότια Κέρκυρα στα σκουπίδια και σκορπίζει τον θάνατο, εξέφρασε τη λύπη του για τον τραυματισμό του 32χρονου Αλέξανδρου

Συγκεκριμένα έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για το σοβαρό τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής στα Μεσοράχια.

Το  γεγονός αυτό επαναφέρει με δραματικό και επιτακτικό τρόπο στο προσκήνιο την ανάγκη συνεννόησης ώστε να υπερβούμε το πρόβλημα που αφήνει πληγές στο σώμα ολόκληρης της Κέρκυρας.

Η αναζήτηση και η απόδοση ευθυνών για το συγκεκριμένο γεγονός, καθώς και για όσα έχουν προηγηθεί στη Λευκίμμη τους τελευταίους μήνες, είναι αντικείμενο των αρμοδίων αρχών.

Υποχρέωση όλων μας, όσοι εμπλεκόμαστε στην υπόθεση υπό τη θεσμική μας ιδιότητα και από οποιαδήποτε θέση είναι να αναζητήσουμε διέξοδο από την κρίση που είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με ακραίες συμπεριφορές.

Ο Δήμος θα εντείνει τις προσπάθειές του σε αυτήν την κατεύθυνση».