ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Διακοπή ρεύματος και Ανακοίνωση για δολιοφθορά σε στύλους ΔΕΗ


Φωτό αρχείου

Μέρα ταλαιπωρία η χθεσινή (Σάββατο 11/8) για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λευκίμμης με 5ωρη διακοπή ρεύματος εν μέσω καύσωνος και στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου. Μεγάλη αγανάκτηση και έντονες διαμαρτυρίες. Ωστόσο από την πλευρά της η ΔΕΔΔΗΕ γνωστοποίησε δύο επικίνδυνα περιστατικά καταστροφής στύλων στη νότια ΚέρκυραΗ ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Αυγούστου 2018 άγνωστοι προέβησαν αυθαίρετα σε κοπή ξύλινων στύλων του δικτύου μέσης τάσης 20.000 V που ηλεκτροδοτεί την ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης νότιας Κέρκυρας με αποτέλεσμα την πρόκληση επικίνδυνης κατάστασης εκτεταμένων φθορών στο δίκτυο αλλά και ταλαιπωρία στους καταναλωτές.
Ειδικότερα από τις υπόψη παράνομες επεμβάσεις, στύλος του δικτύου ο οποίος συμβάλλει στην στήριξη κεντρικής γραμμής μέσης τάσης καθώς και λοιπά στοιχεία αυτού έπεσαν εντός του οδοστρώματος της Περιφερειακής Οδού που οδηγεί στη Λευκίμμη ενώ παράλληλα ακόμα ένας στύλος πήρε επικίνδυνη κλίση.

Με την άμεση κινητοποίηση και επέμβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Σημειώνεται ότι την 4/ 8/2018 είχε προηγηθεί επίσης καταστροφή και παρολίγο πτώση της δίστυλης κατασκευής πάνω στην οποία εδράζεται υποσταθμός σε παρακείμενη περιοχή.

Οι παραπάνω επεμβάσεις, οι οποίες εμπίπτουν στην σφαίρα της αντικοινωνικής και εγκληματικής συμπεριφοράς εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους πρόκλησης ηλεκτρικού ατυχήματος για τους ανυποψίαστους πολίτες ενώ προκαλούν άσκοπες διακοπές ρεύματος όπως η τρίωρη περίπου διακοπή σε τουριστικές περιοχές της Κέρκυρας το Σάββατο ,καθώς και σοβαρές βλάβες σε στοιχεία του δικτύου υπονομεύοντας ουσιαστικά το δημόσιο συμφέρον.

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει εντατικοποιήσει την επιτήρηση των δικτύων αρμοδιότητας του ενώ συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων έχοντας παράλληλα προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρα 381 και 382 του Ποινικού Κώδικα) η οποιαδήποτε αυθαίρετη επέμβαση και πρόκληση φθοράς στο δίκτυο συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα επιφέροντας βαρύτατες ποινές.

Ο ΔΕΔΔΗΕ κατά πάγια τακτική σε ανάλογες περιπτώσεις εξαντλεί όλα τα περιθώρια αυστηρότητας που του παρέχει ο νόμος.

Τέλος, παρακαλούμε όποιον πολίτη διαθέτει κάποια πληροφορία σχετική με τις προαναφερθείσες επεμβάσεις να προσέλθει στην υπηρεσία μας ή στην πλησιέστερη Αστυνομική αρχή