ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Πώς η οικογένεια Σαμαρά «απέλυσε» καθηγήτρια επειδή μονόγραψε το γραπτό του γιου Σαμαρά Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας


Πώς η οικογένεια Σαμαρά «απέλυσε» καθηγήτρια επειδή μονόγραψε το γραπτό του γιου Σαμαρά
Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας - Οι αντιδράσεις  Α. Σαμαρά και Μ. ΚουρουτούΑνακοίνωση που αποκαλύπτει ευθεία παρέμβαση της οικογένειας Σαμαρά με στόχο να απομακρυνθεί από το Κολλέγιο καθηγήτρια που μονόγραψε την κόλλα του γιου Σαμαρά, επειδή αντέγραψε, έκανε το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρουν συνάδελφοί της η Φώφη Μπουλούτα είναι η καθηγήτρια του Κολλεγίου Αθηνών που «απολύθηκε» από την οικογένεια Σαμαρά επειδή «έπιασε» τον γιο Σαμαρά να αντιγράφει. Μετά από μακρά δικαστική περιπέτεια, η Μπουλούτα κατέληξε αναπληρώτρια και απεβίωσε κτυπημένη από καρκίνο, έχοντας βρεθεί στο στόχαστρο του πολιτικού κατεστημένου.

Μετά θάνατον, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Η εκπαιδευτική κοινότητα έχασε ένα μέλος της που αντιστεκόμενη σε αυθαιρεσίες της διοίκησης ενός ιδιωτικού σχολείου διακρίθηκε για το ήθος, τις αρχές της και την αγωνιστικότητά της. Η Φώφη Μπουλούτα δίδαξε σε όλους μας το σεβασμό στις αρχές του δικαίου, στην ισονομία και στην ισοπολιτεία. Το ΥΠΠΕΘ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια του στην οικογένεια της Φώφης Μπουλούτα, στους φίλους, στους συναδέλφους και στους μαθητές της στο Κολλέγιο Αθηνών και στα σχολεία της δημόσιας εκπαίδευσης που εντέλει υπηρέτησε ως αναπληρώτρια καθηγήτρια.”

Εμείς θα αναφέρουμε μια πλευρά της Φώφης Μπουλούτα που οι ιθύνοντες του υπουργείου μάλλον αγνοούν. Η Μπουλούτα ήταν αντιπαθής σε αρκετούς γόνους που φοίτησαν κατά καιρούς στο Κολλέγιο Αθηνών, και αυτό γιατί το απαιτητικό μάθημα που δίδασκε έθετε σε δοκιμασία τις περιορισμένες πνευματικές ικανότητες γόνων που με την αποφοίτησή τους θα απολάμβαναν την γνωστή εξασφαλισμένη πορεία των αποφοίτων του Κολεγίου. Οι γόνοι αυτοί ήταν μαθημένοι στο να μην υπάρχει αμφισβήτηση της ανωτερότητάς τους, και θεωρούσαν πως η Μπουλούτα τους υπενθύμιζε πως αν δεν κληρονομούσαν μια κοινωνική θέση δεν θα τολμούσαν να ισχυριστούν πως είναι ανώτεροι από τους εκτός Κολεγίου συνομήλικούς τους.

Και στο σημείο αυτό θα υπενθυμίσουμε τόσο στον Γαβρόγλου και τα “στελέχη” του, όσο και στους αμέτρητους συνδικαλιστές που έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις, πως η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα δημόσια σχολεία με τους γόνους των εκπαιδευτικών και των διαφόρων τοπικών παραγόντων, αλλά για το θέμα αυτό όλοι προτιμούν να σιωπούν γιατί δεν προσφέρεται για πολιτικό σπέκουλο. Οι ίδιοι που έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπάθειά τους στην Μπουλούτα είναι οι πρώτοι που θα φρόντιζαν για την καρατόμηση όποιου εκπαιδευτικού σε δημόσιο σχολείο τολμούσε να καταγγείλει κάτι αντίστοιχο.

Όσο για το Κολλέγιο Αθηνών, η ανακοίνωσή του έδειξε ότι οι κρατούντες δεν σέβονται τίποτα μπροστά στην προώθηση των γόνων τους. Αφού τόνισαν πόσο “νόμιμα” ήταν όλα, επιδόθηκαν σε κλαυθμούς για το “νέο παιδί που στοχοποιείται μόνο και μόνο επειδή ο πατέρας του έχει διατελέσει πρωθυπουργός” και τον “νέο άνθρωπο που διαπομπεύεται συκοφαντικώς προς κερδοσκοπία”. Αυτή η απίστευτου κυνισμού κατάπτυστη ανακοίνωση δείχνει πως όταν έρθει η ώρα για την παλινόρθωση της χώρας, ειδική μνεία θα πρέπει να υπάρξει για τους γόνους ώστε να μη μπορούν πλέον να μολύνουν το δημόσιο βίο.
Αποτέλεσμα εικόνας για σαμαρασ


Οργή Σαμαρά με εξώδικα για το θέμα της απολυμένης εκπαιδευτικού: «Σχεδιάζουν τη δολοφονία χαρακτήρος του παιδιού μου» - MediaΕξώδικο στον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτό και τον εκδότη – δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη απέστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καταγγέλλοντας απόπειρα ηθικής εξόντωσης του γιου του.

Αφορμή στάθηκε η ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, στην οποία περιέγραφε την υπόθεση απόλυσης εκπαιδευτικού από το κολέγιο Αθηνών, όταν όπως υποστηρίζει η ίδια μηδένισε τον γιο του Αντώνη Σαμαρά λόγω αντιγραφής.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί για την υπόθεση και πως πρόκειται για συκοφαντίες με σκοπό να πληγεί ο ίδιος.Αναλυτικά η δήλωσή του:

Την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκάλεσαν δηλώσεις του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, σχετικά με τον γιο του. Στη δήλωσή του, που τιτλοφορείται "Ως εδώ η χυδαιότητα και η πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ", ο κ. Σαμαράς αναφέρει τα εξής:

«Από το 2013, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ συνδικαλιστής Κουρουτός διασύρει τον ανήλικο, τότε, γιό μου, συνδέοντας την απομάκρυνση μιας καθηγήτριας του σχολείου του με τη δήθεν «σύλληψή» του να αντιγράφει. Ενώ στη συνέχεια, Συριζαϊκά ΜΜΕ αναλαμβάνουν να εξοντώσουν ηθικά ένα νέο παιδί για παράπτωμα που ποτέ δεν είχε διαπράξει.

Πράγματι η Ελληνική Δικαιοσύνη με την απόφαση 1790/2015, που μάλιστα εκδόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, πιστοποίησε ότι οι κατηγορίες κατά του γιού μου ήταν αναληθείς και ότι η απομάκρυνση της καθηγήτριας δεν είχε καμία σχέση με τις συκοφαντίες αυτές.

Γι΄ αυτόν τον λόγο και η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, κατόπιν εξωδίκου μου, υποχρεώθηκε το 2017 να ζητήσει συγγνώμη και να ανασκευάσει τις ίδιες αυτές αθλιότητες που με πηχυαίους τίτλους είχε δημοσιεύσει στην πρώτη της σελίδα.

Σήμερα αποστέλλω εξώδικο προς τον συνδικαλιστή Κουρουτό, καθώς και προς τον εκδότη του ΣΥΡΙΖΑ Βαξεβάνη, προκειμένου να ανασκευάσουν άμεσα, δημοσιεύσεις και αναρτήσεις των τελευταίων ημερών που οργανωμένα επαναλαμβάνουν τις ίδιες αθλιότητες. Αν δεν το πράξουν θα μιλήσει και πάλι η Δικαιοσύνη.

Το ότι η εν λόγω καθηγήτρια δεν βρίσκεται εν ζωή, δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να επανέρχονται σε αυτά τα αποκρουστικά ψεύδη για τα οποία έχει ήδη αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ που είναι και εκπαιδευτικός, θα όφειλε να προστατεύσει από άδικες επιθέσεις ένα νέο παιδί που το μόνο του «αμάρτημα» είναι ότι ο πατέρας του τυχαίνει να λέγεται Αντώνης Σαμαράς.

Αλλά δεν το κάνει.

Αντίθετα, μαζί με τον κομματικό εκδότη, ασκούν μπούλιγκ και σχεδιάζουν τη δολοφονία χαρακτήρος του παιδιού ενός πολιτικού τους αντιπάλου.

Αρμόζει πράγματι στον ΣΥΡΙΖΑ να προσφεύγει σε τέτοιες μεθόδους για να χτυπήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Όμως και σε μένα επιβάλλεται να μην επιτρέψω ποτέ και σε κανέναν να χρησιμοποιήσει την οικογένειά μου προκειμένου να χτυπήσει εμένα».

Διαβάστε εδώ την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Αντώνη Σαμαρά

Τι τονίζει η ΝΔ

Για άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης την οποία και κατηγορεί για λασπολογία κάνει λόγο η ΝΔ. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως "ενώ η χώρα μετρά ακόμη νεκρούς από την εθνική τραγωδία, το καθεστώς του κ.Τσίπρα επιστρέφει στο μόνο που ξέρει να κάνει καλά: Με κατάπτυστα δημοσιεύματα σπιλώνει ακόμη και συγγενείς πολιτικών της αντιπάλων, προτρέποντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλουν ακόμη και διώξεις στελεχών της ΝΔ.

Μάταιος ο κόπος τους. Οι άθλιες πρακτικές τους να πετούν λάσπες ακόμη και πάνω από τις στάχτες έχουν ήδη καταδικασθεί στη συνείδηση των πολιτών" καταλήγει η ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για κουρουτος

Απάντηση Προέδρου ΟΙΕΛΕ στη δημόσια δήλωση του πρώην Πρωθυπουργου κ. Αντώνη Σαμαρά

Του Μιχάλη Κουρουτού

Με κατάπληξη διάβασα σήμερα στα ΜΜΕ την πρόθεση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά να αποστείλει προς εμένα εξώδικο με το οποίο θα ζητά να «ανασκευάσω τα ψεύδη μου» στην ανοιχτή μου επιστολή.

Καταρχήν οφείλω για μια ακόμη φορά να ξεκαθαρίσω κάτι. Η συγγραφή της επιστολής έγινε με αφορμή το προκλητικό κείμενο του κ. Μουρούτη στο The President.gr με το οποίο διασυρόταν άδικα και μετά θάνατον η Φώφη Μπουλούτα. Μπορεί για τον πρώην Πρωθυπουργό οι μνήμες νεκρών να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία, όμως εγώ όφειλα να βάλω τέλος σε μια άνευ προηγουμένου σπίλωση που έγινε για μικροπολιτικούς λόγους. Δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να έρθω σε αντιπαράθεση με τον κ. Σαμαρά για μια υπόθεση που συνέβη 6 χρόνια πριν και, αν πράγματι είχα διάθεση πολιτικής εκμετάλλευσης, θα την είχα χρησιμοποιήσει τότε, όταν η πολιτική πόλωση ήταν στο ζενίθ της. Επαναλαμβάνω ότι οι κομματικές κόντρες δεν με αφορούν και θεωρώ ότι θολώνουν την ουσία της υπόθεσης.

 Η κατάπληξή μου οφείλεται σε δύο γεγονότα. Πρώτον, την εκ μέρους του ευθυγράμμισή μου με το κυβερνών κόμμα. Πιθανότατα ο κ. Σαμαράς να ερμηνεύει την οποιαδήποτε κριτική του ασκείται με όρους μικροπολιτικής, δεν είναι όμως έτσι. Η πολιτική μου διαδρομή είναι γνωστή. Ως συνδικαλιστής (ιδιότητα που ο κ. Σαμαράς, χωρίς να εκπλήσσει κανέναν, την αναφέρει με προφανή υποτιμητικό τρόπο) έχω συνεργαστεί συχνά και εποικοδομητικά με εκπροσώπους του πολιτικού του χώρου. Έχω, επίσης, ασκήσει δριμεία κριτική στο κόμμα του, όπως και σε όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως (φυσικά και στη σημερινή κυβέρνηση).

Δεύτερον, μιλά για ψεύδη. Εγώ ανέφερα επακριβώς τα γεγονότα, όπως συνέβησαν και προσκόμισα έγγραφα με σφραγίδες και υπογραφές. Για όλα αυτά ο κ. Σαμαράς δεν είπε λέξη, όπως επίσης δεν αποσαφήνισε τι θεωρεί ψεύδος από αυτά που συνέγραψα. Απλώς απείλησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Καλοδεχούμενη, κι εκεί θα αποκαλυφθούν κι άλλα…

Έντεχνα ο κ. Σαμαράς αποκρύπτει ότι η διαρροή των στοιχείων  της υπόθεσης Μπουλούτα με εμπλοκή του γιού του έγινε με ευθύνη των δικών του νομικών, καθώς και του Κολλεγίου. Όπως ανέφερα στην επιστολή μου, με απόφαση της εκπαιδευτικού, δική μου και του νομικού μας συμβούλου, ζητήσαμε από το δικαστήριο να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών, ώστε το παιδί να προστατευθεί. Το αίτημά μας αυτό δυστυχώς δεν ικανοποιήθηκε από την άλλη πλευρά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαρροή στοιχείων για την υπόθεση. Αν κάποιος, επομένως, διασύρει το όνομα του γιου του, είναι η διοίκηση του Κολλεγίου τότε και ο ίδιος - ή οι άμεσοι συνεργάτες του - τώρα, που προσβάλλουν τη μνήμη μιας νεκρής, απλώς για να παίξουν προεκλογικά παιχνίδια.

Αναφέρθηκα στην ιστορικότητα του Κολλεγίου και στην αμαύρωσή της από τα πεπραγμένα κάποιων. Αυτά δεν τα λέει ένας «κακός συνδικαλιστής». Τον ενδοκολλεγιακό πόλεμο, τον αυταρχισμό εναντίον των εκπαιδευτικών, την αμφιλεγόμενη διαχείριση και την υποβάθμιση της ποιότητας του σχολείου τα διαπιστώνει δικαστική απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου.

Επειδή όμως η πρόκληση και η αλαζονεία του «ισχυρού» δεν έχει όριο κάποιες φορές και επειδή το ύφος και οι εκφράσεις του είναι τουλάχιστον απαράδεκτα, ανακοινώνω στον κ. Σαμαρά ότι η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει αύριο να ανοίξει ο φάκελος Μπουλούτα. Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά από όλες τις συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα. Αν θέλει, ας τα ζητήσει και ο ίδιος. Άλλωστε, επί των ημερών του και επί των ημερών του από εκείνον διορισμένου Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου έλαβε χώρα το όνειδος της απόλυσης Μπουλούτα.

Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη….

Μιχάλης Κουρουτός

Μαθηματικός στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και (υπερήφανος) Συνδικαλιστής

Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ