ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων ενάντια στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης - Απαίτηση να σταματήσει το έγκλημα στη ΛευκίμμηΣαββατοκύριακο κινητοποιήσεων ενάντια στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης - Απαίτηση να σταματήσει το έγκλημα στη Λευκίμμη


Μετά τη μοτοπορεία της Παρασκευής 24/8 που ξεκίνησε το απόγευμα από το Λιμάνι της Λευκίμμης μέχρι την πόλη της Κέρκυρας, οι κινητοποιήσεις ενάντια στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, την κρατική βία και τρομοκρατία και την πολιτική που θάβει στα σκουπίδια τη Νότια Κέρκυρα και καταστρέφει το περιβάλλον, συνεχίζονται.

Μεγάλη διαδήλωση το Σάββατο 25/8 στις Ριγγλάδες. Συγκέντρωση στις 7.30 μμ στην πλατεία Αγίων Πάντων και πορεία στο Ποτα΄μια από τη Λαϊκή Συνέλευση Λευκίμμης

Κυριακή 26/8 στο Νεοχώρι συγκέντρωση και πορεία προς τον ΧΥΤΑ από τον Σύλλογο Αλέυχιμον

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 6μμ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ – ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7.30μμ ΠΛ. ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ – ΠΟΤΑΜΙ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Η απόσυρση των ΜΑΤ από τον Περιφερειακό της Λευκίμμης την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, όπως και η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ παύση εναπόθεσης σύμμεικτων απορριμμάτων στη Χωματερή της Λευκίμμης, είναι στάχτη στα μάτια των κατοίκων της Λευκίμμης ώστε να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Νικολούζος ήταν ξεκάθαρος, ότι θα εξασφαλίσει «Άδεια Λειτουργίας ΧΥΤΥ» πριν το Σεπτέμβρη και ότι τα ΜΑΤ θα επιστρέψουν για να συνοδεύσουν τα ΜΗ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στα Μεσοράχια.

Επιπλέον ο Δήμαρχος συνεχίζει να φτιάχνει βουνά από σκουπίδια στους δρόμους όλου του Νησιού, κατηγορώντας για αυτό τη Λευκίμμη και συνεχίζει να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τα τέσσερα χρόνια απραξίας και αδιεξόδου.
Αυτή την ώρα πρέπει όλοι οι Κερκυραίοι και όλοι οι Λευκιμμιώτες να βγουν στο δρόμο και να φωνάξουν ότι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ότι αυτή η τραγική καταστροφή για τους ανθρώπους και το περιβάλλον δεν θα περάσει.
Καλούμε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 24 και 25 Αυγούστου, ενάντια στην καταστροφή και υποβάθμιση της ζωής των Λευκιμμιωτών, ενωμένοι και απέναντι στα αντιμαχόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που ετοιμάζονται να κατασπαράξουν τη Λευκίμμη, συμφέροντα που σπέρνουν φασισμό και δηλητήριο προκειμένου να προωθήσουν τους σκοπούς τους.

Ο αγώνας της Λευκίμμης, είναι ο αγώνας για το Τεμπλόνι, είναι αγώνας όλη της Κέρκυρας και όλης της Ελλάδας, για γη και ελευθερία ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές του Κέρδους.

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ - ΚΑΜΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΟΡΑΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΜΠΛΟΝΙ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΥΔΡΕΥΣΗ κ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΕΞΩ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Λαϊκή Συνέλευση Λευκίμμης