ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Περιοδεία του Δ. Στρατούλη στη Νότια Κέρκυρα


Περιοδεία του Δ. Στρατούλη στη Νότια Κέρκυρα


Κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ της, Στέφανο Σαμοϊλη, συντονιστή της στο νομό Κέρκυρας και από τα τοπικά στελέχη της Νίκο Σαμοϊλη, Σπύρο Αρμενιάκο, Τέλη Κάντα, Νικηφόρο Γαστεράτο περιόδευσε χθες στη Νότια Κέρκυρα.

Το κλιμάκιο της ΛΑΕ συναντήθηκε με κατοίκους στον Άγιο Ματθαίο αλλά και στο Περιβόλι και τη Λευκίμμης με τους οποίους συζήτησαν κυρίως το θέμα της αστυνομοκρατίας στην περιοχή και το αγώνα των κατοίκων να αγωνιστεί με όλα τα μέσα για να μη μετατραπεί η περιοχή τους σε μόνιμη χαβούζα, όπως επισημάνθηκε όλου του νησιού και για να προστατεύσουν την υγεία, τη ζωή τους, το περιβάλλον και την αγροτική και τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή. Οι Δημήτρης Στρατούλης και Στέφανος Σαμοϊλης ανέφεραν στους κατοίκους μεταξύ άλλων πως «η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας, καταγγέλλει την κρατική καταστολή και την εγκατάσταση των ΜΑΤ στο νησί. Τις προσαγωγές και τη βίαια επιβολή της καταστροφικής και παράλογης επιλογής για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Την επιμονή των αυτοδιοικητικών αρχών και κυβέρνησης στη λειτουργία του «ΧΥΤΥ» Λευκίμμης και μάλιστα με όρους ΧΑΔΑ (χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων), δηλαδή χαβούζας, τη συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής του Τεμπλονίου και του δεματοποιητή εκεί, τη μη προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Προτεραιότητα της Λαϊκής Ενότητας είναι η οργάνωση της λαϊκής αντίστασης και του αγώνα για να σταματήσει η καταστροφή στην Λευκίμμη και στο Τεμπλόνι.

Να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ και κάθε άλλος μηχανισμός καταστολής από το νησί.
Επίσπευση της κατασκευής των αποκεντρωμένων υποδομών ανακύκλωσης – κομποστοποίησης – διαλογής στην πηγή, και μη ενεργοποίηση ενός ακόμη εφιαλτικού σεναρίου στη Λευκίμμη.

Να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του τομέα της καθαριότητας (εγκαταστάσεις και διαχείριση).

Να αποκατασταθεί ο χώρος του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Δημιουργία Λαϊκής Επιτροπής για τον έλεγχο των εργασιών αποκατάστασης.

Άμεση χωροθέτηση έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με χρήση κατάλληλης σύγχρονης τεχνολογίας, με επιστημονικά κριτήρια, από πριν καθορισμένα, έξω από την ήδη επιβαρυμμένη περιοχή του Τεμλονίου και από τη Λευκίμμη.

Αναγκαστική και υπό διαρκή και αυστηρό έλεγχο εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στις τουριστικές μονάδες (ξενοδοχεία κ.λπ.), στα εστιατόρια και στα σούπερ μάρκετ, με στόχο τη ελάχιστη παραγωγή απορριμμάτων.

Άμεση χωροθέτηση και λειτουργία πράσινων σημείων σε όλο το νησί με σωστή ενημέρωση για τη λειτουργία τους.»

Οι περιοδείες του κλιμακίου της ΛΑΕ θα συνεχιστούν και την Παρασκευή και σε άλλα χωριά της Νότιας Κέρκυρας