ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ελέγχεται η φωτιά στους Ραχτάδες- ΑναζωπυρώσειςΕλέγχεται η φωτιά στους Ραχτάδες-  Αναζωπυρώσεις.

Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Ραχτάδων.

Η κατάσταση αυτή την στιγμή σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο είναι ελεγχόμενη, ωστόσο οι δυνάμεις της Π.Υ. και οι εθελοντές συνεχίζουν να παλεύουν με τις φλόγες, αφού υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

Μιλώντας στο Corfutvnews ο Πρόεδρος της κοινότητας Ραχτάδων κ. Αρμένης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σήμερα στην αντιμετώπιση της φωτιάς και δεν είχαμε τραγικά αποτελέσματα, υποστήριξε ότι αναμένεται η εντολή για να επιστρέψουν στο χωριό οι κάτοικοι ενώ τόνισε ότι κάηκε το υδραγωγείο με αποτέλεσμα να έχει το χωριό νερό.

Την ίδια σε εξέλιξη βρίσκονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας , λόγο πυρκαγιάς στην περιοχή Ραχτάδες.

Στο μέτωπό της  επιχειρούσαν από την πρώτη στιγμή  ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επίγειες και εναέριες. Απο αέρος πετούσαν 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου pzl ενώ στο νησί ήρθαν να συνδράμουν  και  2 καναντέρ.

Στη κατάσβεση της φωτιάς βοήθησαν υδροφόρες του Δήμου και της Περιφέρειας ενώ συμμετείχαν  ομάδες εθελοντών. Επίσης σημαντική ήταν και η βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δυνάμεις πυρόσβεσης ωστόσο παραμένουν στην περιοχή για τυχόν βραδυνές αναζωπυρώσεις ενώ στη συνέχεια το ανακριτικό τμήμα θα αναλάβει την έρευνα για τα αίτια αυτής της περίεργης όσο και επικίνδυνης, όπως εξελίχθηκε, πυρκαγιάς.


ΠΗΓΗ: Στοιχεία από ρεπορτάζ corfutvnews.gr & startmedia.gr