ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η δημοτική αρχή Νικολούζου καταδικάζει σε θάνατο τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα σε χωματερή – Αντιδράσεις στη συνεδρίαση του ΔΣ
Η δημοτική αρχή Νικολούζου καταδικάζει σε θάνατο τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα σε χωματερή – Αντιδράσεις στη συνεδρίαση του ΔΣ

Κάτοικοι της Λευκίμμης και μέλη του συλλόγου Αλεύχιμον  βρίσκονται για ακόμη μία φορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας με σκοπό στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων να διαμαρτυρηθούν και να  θέσουν την κατάσταση που επικρατεί στη Λευκίμμη.

Μάλιστα οι κάτοικοι άφησαν αυτό στα έδρανα των συμβούλων :Ο δήμαρχος παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για την «αντιμετώπιση» του προβλήματος.


Σ' αυτόν περιλαμβάνεται η αποκατάσταση των ζημιών και του υπεδάφους στα Μεσοράχια έτσι ώστε να γίνει δυνατή η αδειοδότηση της εγκατάστασης ως ΧΥΤΥ και μάλιστα εντός του Σεπτεμβρίου. Η προθεσμία επιβάλλεται και από τις υποχρεώσεις έναντι της χρηματοδότησης κατασκευής και προκειμένου να αποτραπεί η επιστροφή ποσού περίπου 4,4 εκατ.
Ο χρόνος ζωής της εγκατάστασης εκεί προβλέπεται για τρεισήμισι χρόνια. Στο χρονικό διάστημα αυτό θα πρέπει να κατασκευαστεί Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης εντός του ΧΥΤΑ Ακροκέφαλου στο Τεμπλόνι, να χωροθετηθεί ΧΥΤΥ για την υγειονομική ταφή του υπολείμματος της Μονάδας.
Με άλλα λόγια η δημοτική αρχή εμμένει στην αδιέξοδη πολιτική της που καταδικάζει σε θάνατο τη Λευκίμμη και μετατρέπει την Κέρκυρα σε απέραντη χωματερή. Απώτερος στόχος η αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιώνκ από τα αρπακτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Κάποια στιγμή επικράτησε ένταση και η συνεδρίαση διεκόπη προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.
Από τη συνεδρίαση αποχώρησε ο Γιάννης Τρεπεκλής με την παράταξη του διαμαρτυρόμενοι, όπως είπαν για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο Μον ρεπο.

Το θέμα αρχικά έθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Μπάμπης Χαραλάμπους ο οποίος ανέφερε την παρουσία περιπολικού στην είσοδο του Μον Ρεπο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη, αλλά και τον Δήμαρχο το περιπολικό ήταν της τροχαίας για το θέμα της  κυκλοφορίας των οχημάτων  στο χώρο του Μον Ρεπο κάτι το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους έχει θέσει και η αρχαιολογία.

Η παράταξη Τρεπεκλή  διαμαρτυρήθηκε  έντονα και αποχώρησε λέγοντας ότι ποτέ δεν συνέβαιναν αυτά,  ενώ ο Δήμαρχος βγήκε για λίγο έξω και στη συνέχεια ενημέρωσε το σώμα ότι το περιπολικό έφυγε.

Με αυτή τη διαβεβαίωση του Δημάρχου παρέμεινε στη συνεδρίαση η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

ΠΗΓΗ: Στοιχεία από τα ρεπορτάζ των startmedia.gr & enimerosi.com