ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας και συμπαράστασης από τη Λευκίμμη στην Κέρκυρα
Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας και συμπαράστασης από τη Λευκίμμη στην Κέρκυρα

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 27/8 η μηχανοκίνητη πορεία από το λιμάνι της Λευκίμμης μέχρι το ΓΝ Κέρκυρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον 32χρονο Αλέξανδρο που ακρωτηριάστηκε το δεξί του χέρι στη διάρκεια της επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στην καθιστική διαμαρτυρία των Λευκιμμιωτών και των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας το βράδυ της Κυριακής στα Μεσοράχια.

Ξεχείλιζε η οργή γενικότερα και ειδικότερα γιατί οι διαδηλωτές διαψεύδουν πληροφορίες που διέρρευσαν από αστυνομικές πηγές ότι ο τραυματισμός οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη στα χέρια του 32χρονου τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο δεξί χέρι, και 
επιπόλαια σε άλλα σημεία του σώματος του και το κεφάλι.

Αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν ότι μια από αυτές τις βομβίδες κρότου λάμψης έπεσε στο χέρι του δυστυχούς 32χρονου άνδρα, προκαλώντας στη συνέχεια τον τραυματισμό που τον οδήγησε στο Νοσοκομείο και στον ακρωτηριασμό του καρπού του δεξιού χεριού του.

Άλλωστε οι όποιες λεπτομέρειες δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει ότι σε συνθήκες βάρβαρης αστυνομοκρατίας και καταστολής δεν μπορούν παρά να υπάρχουν και θύματα. Και η Λευκίμμη εκτός από τον θάνατο μιας νέας γυναίκας που θρήνησε το 2008 είναι ακρωτηριασμένη σήμερα από τον βαρύ τραυματισμό τους Αλέξανδρου.

Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από το λιμάνι της Λευκίμμης και έφθασε μέχρι το κέντρο της πόλης και το Λιστόν, όπου οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα όπως «Βορράς και Νότος, μία γροθιά, να φύγει ο καρκίνος και τα φασισταριά», καθώς επίσης και συνθήματα κατά του Δημάρχου Κέρκυρας.

Στη συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι κατευθύνθηκαν προς το Νοσοκομείο Κέρκυρας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον τραυματισμένο 32χρονο. 

Εκεί φώναξαν συνθήματα κάτω από το παράθυρό του κι εκείνος βγήκε και τους χαιρέτησε λέγοντας τους μάλιστα, να συνεχίζουν τον αγώνα τους, καθώς ”το έγκλημα φτάνει στο τέλος του…”