ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Για τα Δέκα χρόνια της Επιτροπής Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότου


Για τα Δέκα χρόνια της Επιτροπής Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότου

Ανακοίνωση της Επιτροπής Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότου, με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποίησε για τα δέκα χρόνια της ύπαρξής της.

Η ανακοίνωση

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από τη σύστασή της, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ κάλεσε το απόγευμα της 22ας Αυγούστου στο Ποτάμι της Λευκίμμης σε ανοικτή συνάντηση τα μέλη και φίλους για ένα ποτό και λίγη συζήτηση.

Η συνάντηση συνέπεσε με το θλιβερό όσο και ρατσιστικό γεγονός της μάταιης και εκδι-κητικής βεβήλωσης της Λευκίμμης, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία και στην οικονομία της περιοχής, κάτω από πρωτοφανή φαινόμενα κρα-τικής βίας, καταστολής και ποινικοποίησης της συνείδησης των κατοίκων της περιοχής.

Αναλύθηκε και σχολιάστηκε το ΑΔΙΕΞΟΔΟ όπου διαχρονικά οδήγησε τον τόπο μας η κυβερνητική πολιτική σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια και τη διαπλοκή των υπόχρεων αυτοδιοικητικών φορέων και υπηρεσιών.

Επισημάνθηκαν οι βαθιές αιτίες της ΚΡΙΣΗΣ, οι οποίες έχουν αφετηρία τις ευρωπαϊκές πολιτικές (Πρώτο πλαίσιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων / 1974 και Δεύτερο Πλαίσιο / 2008) –που τόσο πρόθυμα εφαρμόζονται από τις ελληνικές κυβερνήσεις–, και αποκ-καλύφθηκαν τα κίνητρα και οι στόχοι των πολιτικών αυτών, καθώς και οι τραγικές συνέ-πειές τους στη χώρα μας.

Επιβεβαιώθηκε η συνέχεια της πολιτικής, νομικής και περιβαλλοντικής μας πάλης κάτω από τις ίδιες αρχές και αξίες, με έμφαση στην αυτονομία, αξιοπρέπεια και δεοντολογία, χωρίς εκπτώσεις που έχουν να κάνουν με ιδιοτελείς υπολογισμούς και στόχους.