ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Επίθεση με μπογιές στο Μαράσλειο – Την ευθύνη ανέλαβε η Αναρχική ομάδα νυχτερινών εξορμήσεων Luigi LucheniΕπίθεση με μπογιές στο Μαράσλειο – Την ευθύνη ανέλαβε η Αναρχική ομάδα νυχτερινών εξορμήσεων Luigi Lucheni
  
Επίθεση με μπογιές έκαναν άγνωστοι τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πρόσοψη του Μαράσλειου Μεγάρου στην Κέρκυρα, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δημαρχείου.
Τα περισσότερα ρεπορτάζ των τοπικών  media εμμέσως πλην σαφώς άφησαν υπόνοιες ότι η επίθεση έγινε από τη ΛαΊκή Συνέλευση Λευκίμμης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στο ίδιο σημείο υπάρχουν αφίσες τοιχοκολλημένες με υπογραφή “Λαϊκή Συνέλευση Λευκίμμης” στην οποία απεικονίζεται η διαμαρτυρία των Λευκιμμιωτών για τα σκουπίδια στο Νότο».
Εκμετάλλευση από τον Δήμαρχο
Το γεγονός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο κδήμαρχος Κ.  Νικολούζος μιλώντας στο Corfutvnews έκανε λόγο για «μπαχαλάδικες και για αλητεία», προσθέτοντας ότι τέτοια γεγονότα δεν μπορούν να συμβαίνουν.
Όπως είπε: «υπήρξαν ζημιές κατά της δημόσιας περιουσίας σήμερα τα ξημερώματα. Αν νομίζουν κάποιοι ότι έτσι προωθούν τα αιτήματα τους νομίζω ότι ”πλανώνται πλάνην οικτράν”, αν νομίζουν ότι προσβάλλουν τον θεσμό τους απαντώ ότι την κοινωνία προσβάλλουν και την δική τους αξιοπρέπεια. Εννοείται με τέτοιες συμπεριφορές δεν προωθούνται τα αιτήματα όταν η δημοκρατία έχει κανόνες. Φυσικά έχει το δικαίωμα και είναι υποχρέωση του καθενός να αντιδρά και να αγωνίζεται για τα αιτήματα του αλλά όχι έτσι.
Αυτές είναι συμπεριφορές από μπαχαλάκηδες, είναι πραγματικά αλητεία να πηγαίνει κάποιος στο σκοτάδι βάφει ένα δημόσιο κτίριο που και πάλι εμείς θα το πληρώσουμε. Είναι καταδικαστέες τέτοιες πράξεις και θα ενημερώσουμε τις Αστυνομικές Αρχές για τις ευθύνες που έχουν για την φύλαξη της δημόσιας περιουσίας. Αλλά πραγματικά το έχουμε παρακάνει στην Κέρκυρα δηλαδή πρέπει να φυλάμε τα πάντα, πραγματικά το έχουμε παρακάνει»
Η Λαϊκή Συνέλευση Λευκίμμης: Δεν έχουμε σχέση
Στελέχη της Λαικής Συνέλευησς δηλώνουν ότι δεν υπάρχει απόφαση για τέτοιες ενέργειες.
Χαρακτηριστική η ανάρτηση του Σπύρου Κοντομάρη
Απο το πρωι ολα τα ΜΜΕ αφηνουν υπονοιες εναντιον της Λαικης Συνελευσης Λευκιμμης.
Κατηγορουν χωρις καμια αποδειξη.
Ουσιαστικα στρεφονται εναντια στη σημερινη μοτοπορεια κ την αυριανη διαδηλωση.
Δεν ειναι οι μονοι κ δεν θα τους περασει.
Η δημοκρατια η λογικη και η αλληλεγγυη θα βρουν την εκφραση τους.
Σκορδα στους βρυκολακες.


Την ευθύνη η Αναρχική ομάδα νυχτερινών εξορμήσεων "Luigi Lucheni".
Η Αναρχική ομάδα νυχτερινών εξορμήσεων "Luigi Lucheni" ανέλαβε την ευθύνη με την παρακάτω ανακοίνωση:

Το βράδυ της Πέμπτης 23.8.2018 έγινε συμβολική επίθεση με μπογιές στο δημαρχείο της Κέρκυρας ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα που δίνεται ενάντια στη δημιουργία χωματερής στη Λευκίμμη.
Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο με οπτικό υλικό
Υ.Γ. Για να αποφύγουμε τη μικροπολιτική εκμετάλευση της δράσης μας να ξεκαθαρίσουμε πως όταν επισκεφθήκαμε το δημαρχείο οι αφίσες της λαϊκής συνέλευσης Λευκίμμης ήταν ήδη εκεί.
Αναρχική ομάδα νυχτερινών εξορμήσεων "Luigi Lucheni".