ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

SOS για την Κέρκυρα: Από το Βορρά μέχρι τον Νότο φωτιές στις … χωματερέςSOS για την Κέρκυρα: Από το Βορρά μέχρι τον Νότο φωτιές στις … χωματερές

Όσοι πίστεψαν ότι την πολιτική Κυβέρνησης – ΠΙΝ – Δήμου ότι το θάψιμο της Λευκίμμης στα σκουπίδια θα σώσει το υπόλοιπο νησί, ας αναθεωρήσουν και, κυρίως, οι δεν «πάει άλλο» που αντιδρούσαν μόνο για τα σκουπίδια στη βιτρίνα του νησιού, δηλαδή στην πόλη. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια του συναγερμού, αφού κάθε γωνιά του νησιού από τον Βορρά μέχρι τον Νότο έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη χωματερή. Τραγιkές οι επιπτώσεις για την υγεία, το φυσικό περιβάλλον και τον τουρισμό. Και δεν είναι μόνο αυτά. Οι πυρκαγιές ξεσπούν η μία μετά την άλλη.

Δύσκολη η καταμέτρησή τους κατά τη χθεσινή μέρα, Παρασκευή 17/8 Από τον Χαλικούνα μέχρι την Αχαράβη.

Φωτιά στο Κεδροδάσος  στη λίμνη Κορισσίων
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση από Χαλικούνα προς Ίσσο κοντά στο κεδροδάσος της Λίμνης Κορισσίων. Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής ωστόσο το σημείο που ξέσπασε η φωτιά ήταν δύσβατο με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνουν ρίψεις νερού από αέρος τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL.

Η φωτιά έκαψε 150 τμ δασικής έκτασης  ενώ στο σημείο βρίσκεται πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής.Φωτιά σε απορρίμματα στα Γουβιά. (Φωτ.)

Φωτιά στα Γουβιά, στον χώρο των απορριμμάτων
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου περιόρισε άμεσα την φωτιά.


Φωτιά και στον Άγιο Μαρτίνο σε όγκο απορριμμάτων
Φωτιά ξέσπασε το πρωί στην Βόρεια Κέρκυρα, στην περιοχή του Αγίου Μαρτίνου. Ευτυχώς άμεση, για ακόμα μία φορά, ήταν η παρέμβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και δεν επεκτάθηκε σε σπίτια αλλά και σε κτήματα.

Φωτιά στο Λιβάδι Ρόπα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 17:00 η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ήταν σε δύο σημεία, ενώ χάρις στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και την συμβολή των δύο αεροπλάνων τύπου PZL, η φωτιά άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.