ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

TE ΚΚΕ Κέρκυρας: Διγλωσσία της ΛΑ.Ε.


TE ΚΚΕ Κέρκυρας: Διγλωσσία της ΛΑ.Ε.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ με αφορμή τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την Κυριακή 29 Ιουλίου, για την κατάσταση στη Λευκίμμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την Κυριακή 29 Ιουλίου συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΣ) Ιονίων Νήσων, η εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάσταση στη Λευκίμμη σχετικά με την αστυνομοκρατία και την εναπόθεση των απορριμμάτων.

Στο ΠΣ, πέραν όλων των άλλων, παίχτηκε ένα ακόμη επεισόδιο της σειράς «Η Διγλωσσία της ΛΑΕ». Η απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία στο ΠΣ για τη συνέχιση της λειτουργίας της Λευκίμμης σημαίνει και τη συνέχιση της παρουσίας των ΜΑΤ εκεί. Την απόφαση αυτή, πέρα από τους Περιφερειακούς Συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, την υπερψήφισαν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Αντιπεριφερειάρχες της ΛΑΕ!!! Υποστήριξαν με σθένος ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο υπάρχων ΠΕΣΔΑ (δηλαδή και η Λευκίμμη μέσα) ενώ άξιο λόγου είναι ότι αν δεν υπερψήφιζαν την απόφαση τότε αυτή δε θα περνούσε!!

Να μην ξεχνάμε ότι οι 2 αντιπεριφερειάρχες της ΛΑΕ είναι μέλη και της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΛΑΕ, του οργάνου δηλαδή που παίρνει τις αποφάσεις για τη στάση του συγκεκριμένου κόμματος σε όλα τα ζητήματα.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από 15 μέρες ο επικεφαλής της ΛΑΕ, κ. Λαφαζάνης, είχε έρθει στην Κέρκυρα και δήλωνε ότι είναι απαράδεκτη η παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, απαίτησε την άμεση αποχώρησή τους ενώ κατέθεσε και μήνυση επειδή δεν τον άφησαν να επισκεφθεί το χώρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Σε κάποιους μπορεί να προκαλεί εντύπωση το ότι στη ΛΑΕ άλλα λένε οι μισοί και άλλα οι άλλοι μισοί. Τα στελέχη της ΛΑΕ μιλούν για τη δημοκρατία που υπάρχει στο κόμμα τους και ότι ο καθένας έχει την άποψή του… Το ζήτημα όμως είναι να βγουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα για το κόμμα αυτό που τα στελέχη του έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και τον εγκλωβισμό πολύ κόσμου σε αυτόν και τώρα προσπαθώντας και πάλι να μπερδέψουν πατάνε σε δύο ή και περισσότερες βάρκες.

Η ΛΑΕ μαζί με διάφορους άλλους (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναρχικούς κλπ) στήνουν συντονιστικά με βάση τη συσπείρωση στο πρόβλημα και κουνούν το δάχτυλο στο ΚΚΕ που δε συμμετέχει σε κινήματα – σούπες. Κρύβουν έτσι τον ταξικό χαρακτήρα του προβλήματος βοηθώντας στον αποπροσανατολισμό του κόσμου.

Το ΚΚΕ καλεί στη συνολική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Έχει αναδείξει τις αιτίες του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και έχει ολοκληρωμένη πρόταση για τη λύση του».

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

31/07/2018