ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ποιος Αργυραδίτης ήταν ο νικητής των 10χλμ στους Πανηπειρωτικούς αγώνες του 1927;Ποιος Αργυραδίτης ήταν ο νικητής των 10χλμ στους Πανηπειρωτικούς αγώνες του 1927;

Ανατρέχουμε σε πολύ παλιά χρόνια και συγκεκριμένα στο 1927 με τα ιστορικά ντοκουμέντα να αποκαλύπτουν και να πιστοποιούν ότι ένας Αργυραδίτης ήταν ο νικητής στον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων στο πλαίσιο των πανηπειρωτικών αγώνων που τελέστηκαν στα Γιάννενα.

Ο Κώστας Λιούμπας Σαλούμης

Πρόκειται για τον Κώστα Λιούμπα, Σαλούμη, παππού των Νικηφόρου, Λίτσας και Σπύρου. Σύμφωνα με το δίπλωμα που του απονεμήθηκε πρώτευσε στα 10 χιλμ με χρόνο 39’. Οι αγώνες διοργανώθηκαν στις 3 Ιουλίου 1927 από τον πανηπειρωτικό Σύλλογο «Ο Πύρρος».


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αργυραδίτης Κώστας Λιούμπας, Σαλούμης υπηρετούσε τη θητεία στο στρατό στα Γιάννενα και έτσι μπόρεσε να συμμετέχει στου συγκεκριμένους αγώνες. Πιθανόν να έτρεξε και ξυπόλητος, όπως το συνήθιζε και σε άλλους αγώνες.

Ήταν γνωστός δρομέας δρόμων αντοχής και Μαραθωνίου. Σε έναν από αυτούς ήρθε πρώτος στη διαδρομή Λευκίμμη – Κέρκυρα τρέχοντας ξυπόλητος!