ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ για τον ακατάλληλο ΧΥΤΑ Λευκίμμης - Διαβουλεύσεις για τα 4,5 εκ
Σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ για τον ακατάλληλο ΧΥΤΑ Λευκίμμης - Διαβουλεύσεις για τα 4,5 εκ

Η εμμονή των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, της ΠΙΝ και του Δήμου για την κατασκευή και λειτουργία του αποδεδειγμένα και με σειρά επιστημονικών μελετών ακατάλληλου ΧΥΤΑ Λευκίμμη,ς εκτός από την καταστροφή του περιβάλλοντος και τη μετατροπή της Λευκίμμης σε μαρτυρικό και αστυνομοκρατούμενο τόπο που μετράει έναν θάνατο, έναν τραυματία, δεκάδες ανθρώπους που έχουν κτυπηθεί και κυνηγηθεί δικαστικά, έχει κοστίσει εκατομμύρια των εκατομμυρίων ευρώ.

Ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν για τη δημιουργία όχι ενός , αλλά περισσοτέρων εργοστασίων ολοκληρωμένης διαχείρισης. Από αυτό το όργιο κατασπατάλησης ωφελημένοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες που βλέπουν τα κέρδη τους να αυγατίζουν, αφού τα σκουπίδια στην Κέρκυρα κοστίζουν πανάκριβα.
  
Ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ της κατασπατάλησης των χρημάτων του ελληνικού λαού αφορά τις διαβουλεύσεις για τα 4,5 εκ. Σύμφωνα με το ρεπορτά της ert.gr:Στην Αθήνα θα μεταβεί ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος και ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Σπύρος Ασπιώτης την Πέμπτη προκειμένου να έχουν συνομιλίες με τα αρμόδια υπουργεία που θα διαβουλευτούν με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ζήτημα της επιστροφής των χρημάτων ύψους 4,5 εκ ευρώ για τη μη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. 

Ο κ. Νικολούζος ανέφερε ότι τον περασμένο Μάιο ζητήθηκε και λάβαμε προθεσμία για τη λειτουργία του έργου εξαιτίας της καταστροφής που προκάλεσε ο εμπρησμός των μηχανολογικών εγκαταστάσεων. Στη συνάντηση θα λεχθεί ότι την Τετάρτη θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο επανεγκατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού, γεγονός που θα οδηγήσει στην αδειοδότηση των εγκαταστάσεων. Αυτό, κατέληξε ο Δήμαρχος, θα οδηγήσει στον τεμαχισμό των δεματίων και την επιχωμάτωσή τους, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με τη σειρά της, η αποστράγγιση και η βιολόγηση των αποβλήτων με παράλληλη καύση του βιοαερίου.