ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κόλαση των ΜΑΤ & φωτιές στη Λευκίμμη – Κινδύνεψαν άνθρωποι – τραυματίστηκε πυροσβέστης (Φωτ. – Βίντεο)


Κόλαση των ΜΑΤ στη Λευκίμμη – Κινδύνεψαν άνθρωποι – τραυματίστηκε πυροσβέστης (Φωτ. – Βίντεο)

Μόνο ο Δάντης στο περίφημο έργο του «Η Κόλαση» θα μπορούσε να περιγράψει όσα συνέβησαν χθες βράδυ Σαββάτου και ξημερώματα Κυριακής στη Λευκίμμη. Για μια ακόμα φορά η συγκέντρωση των Λευκιμμιωτών ενάντια στον ακατάλληλο ΧΥΤΑ δέχτηκε επίθεση. 

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στον ελαιώνα, στα Μελίκια με χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά που για αρκετό χρονικό διάστημα ήταν ανεξέλεγκτη, κοντά, συν τοις άλλοις, σε καλώδια υψηλής τάσης και απειλούσε ανθρώπινες ζωές και σπίτια. Πυρκαγιά ξέσπασε και σε άλλο κοντινό σημείο στον Περιφερειακό. Αρκετά σπίτια κινδύνεψαν αλλά ευτυχώς άμεσα αντιμετωπίστηκε η φωτιά από τους κατοίκους. Επικράτησε αναστάτωση στους κατοίκους, ενώ ανέβηκαν και live μεταδόσεις μέσω των social media κατά τη διάρκεια της φωτιάς. Υπολογ'ιζεται ότι κάηκαν περίπου 10 στρέμματα.
ΦΩΤΟ από τη φωτιά στα Μελίκια, www.argyrades.gr

Οι πυροσβεστική υπηρεσία λόγω της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί δεν μπορούσε να επέμβει άμεσα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο οι δυο μεγάλες πυρκαγιές.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχουν πέντε υδροφόρα ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο επιβατηγά, ενώ βοηθούν στην κατάσβεση και οι κάτοικοι.
Η Αστυνομία αναφέρει ότι έγινε χρήση εμπρηστικών μηχανισμών ενώ αναφέρει ότι δέχτηκαν μολότοφ και πέτρες.


Δεν αναφέρει για την εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης, όπως επίσης για τις απειλές και τις ύβρεις των ανδρών των ΜΑΤ «σας γαμ… από το 2008», «θα σας γαμ… και θα σας κάψουμε», όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι.
Μάλιστα καταγγέλλουν ότι πυροσβέστης τραυματίστηκε στο πρόσωπο από κρότου λάμψης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες (01.00) συγκλήθηκε έκτακτο συντονιστικό στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, με το αρχηγείο της Πυροσβεστικής και την Πολιτική Προστασία υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Νικολέτας Πανδή.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ
video: Νίκος Καστρινός
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:06