ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Έκρηξη θυμού και οργής και διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου


 Πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση, διεκόπη, λόγω της αναταραχής που δημιουργήθηκε από τους κατοίκους της Λευκίμμης που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική παρουσία στην περιοχή τους.

Αμέσως μετά την ανάγνωση των ονομάτων των δημοτικών συμβούλων, ο Αλέξανδρος Καστρινός, ο άνθρωπος που τραυματίστηκε σοβαρά και ακρωτηριάστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Λευκίμμη, πλησίασε το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο και του πρόσφερε γλυκά για το «καλό που έκαναν σε αυτόν και στην οικογένειά του» όπως χαρακτηριστικά είπε. Ευχαρίστησε επίσης για τα ΜΑΤ που ήρθαν στο νησί και ρώτησε «Η προδόσια με τι πληρώνεται;»Αμέσως μετά ο γραμματέας του Αλεύχιμου Γιάννης Πανδής, πήρε το λόγο για να πει ότι δεν πρέπει να ξανασυνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο, αν δεν φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη.
Επικράτησε ένταση και ο προεδρεύων Νίκος Καλόγερος διέκοψε την συνεδρίαση, η οποία τελικώς αναβλήθηκε. 

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης καταγγέλλουν ότι ο Σύνδεσμος Καθαριότητας "σπάζει" τα δέματα που έχουν μεταφερθεί στο ΧΥΤΑ και τα καλύπτουν με χώμα.
Σύμφωνα με απόφαση της συνέλευσης των συλλόγων του Αλεύχιμου και του Κινήματος Λευκίμμης, οι κάτοικοι δεν θα αφήσουν να ξανασυνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης είχαν προσέλθει από νωρίς στο χώρο του Μον Ρεπό, μετά από τη κυριακάτικη τους απόφαση να επιχειρούν να διακόπτουν κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι την αποχώρηση των ΜΑΤ από την περιοχή τους και την εφαρμογή των όρων που έχουν επιβληθεί για τη λειτουργία της εγκατάστασης τόσο με όσα προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ για προσωρινή λειτουργία όσο και οι εντολές και αιτιάσεις των ελέγχων της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας για την εναρμόνιση στους όρους της προσωρινής άδειας.
Κουτί με γλυκά και… μύγες!
Με το που ξεκίνησε η συνεδρίαση, μέλος του Αλεύχιμον που είχε χάσει το χέρι του πρόσφατα όταν έσκασε πάνω του ο εκρηκτικός μηχανισμός που κρατούσε σε επεισόδια με την αστυνομία, παρέδωσε ένα κουτί με γλυκά αλλά και μύγες και έντομα που, όπως υποστήριξε, μάζεψαν οι κάτοικοι από την περιοχή του ΧΥΤΑ.
Αν και ο προεδρεύον της συνεδρίασης επιχείρησε να πείσει τους κατοίκους να αφήσουν τη συνεδρίαση να εξελιχθεί ώστε να μπορέσουν και οι ίδιοι να μιλήσουν, εξαγριωμένοι κάτοικοι της Λευκίμμης άρχισαν να φωνάζουν με την ένταση να φτάνει «στα κόκκινα» και τη συνεδρίαση να διακόπτεται οριστικά για ημερομηνία που θα αποφασιστεί σε ευθύτερο χρόνο…
«Εμείς θα διακόπτουμε»
Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο γραμματέας του Αλεύχιμον Γ. Πανδής υποστήριξε ότι η απόφαση του συλλόγου είναι να διακόπτουν κάθε συνεδρίαση οι κάτοικοι της περιοχής έως ότου φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το χώρο και τηρηθεί η νομιμότητα, καταγγέλλοντας προσαγωγές που έγιναν το βράδυ της Κυριακής όταν κάτοικοι επιχείρησαν να πετάξουν drone πάνω από την εγκατάσταση ώστε με φωτογραφίες να διαπιστώσουν την κατάσταση που επικρατεί.
Μάλιστα, κάλεσε και τους υπόλοιπους Κερκυραίους να αντιδράσουν λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο νησί με τους σορούς απορριμμάτων και να παλέψουν μαζί τους ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι να λυθεί το ζήτημα.
Κανένα σχόλιο, αποχώρησε ο Νικολούζος
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος δεν έκανε καμία παρέμβαση ή δήλωση και, μετά από 10 περίπου λεπτά από τη διακοπή και αφού έως τότε δεν είχε σηκωθεί από τη θέση του, αποχώρησε μαζί με τους στενούς συνεργάτες του χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο.
ΠΗΓΗ: Ρεπορτάζ enimerosi.com και corfupress.com