ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ανοιχτή επιστολή της ΜΚΕ Περιβολίου προς τον Περιφερειάρχη για τη ματαίωση του φεστιβάλ χορών Ιονίων ΝησιώνΑνοιχτή επιστολή της ΜΚΕ Περιβολίου προς τον Περιφερειάρχη για τη ματαίωση του φεστιβάλ χορών Ιονίων Νησιών

Ανοιχτή επιστολή απευθύνει η πάντα δραστήρια ΜΚΕ Περιβολίου προς τον Περιφερειάρχη στον οποίο αποδίδει την ευθύνη για τη ματαίωση του φεστιβάλ χορών Ιονίων Νησιών. Μια σημαντική πρωτοβουλία της ΜΚΕΠ που τελικά δεν υλοποιήθηκε παρά τις υποσχέσεις του Περιφερειάρχη. Στο τέλος της επιστολής η ΜΚΕΠ παραθέτει μια σειρά ερωτημάτων προς τον Περιφερειάρχη τα οποία και οφείλει να απαντήσει.


Αναλυτικά η επιστολή: 

Ανοιχτή επιστολή

Προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τώρα o Σύλλογος μας περιμένει την απόφαση της Περιφέρειας για την συνδιοργάνωση του 1ου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών  Ιονίων Νησιών, στις 20 Οκτώβρη 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Στη συνάντηση μας στις 25 Απρίλη καταθέσαμε πρόταση για τη διοργάνωση του πρώτου παραδοσιακού χορευτικού φεστιβάλ Επτανήσων με τη μορφή ανταμώματος, το οποίο κάθε χρόνο θα φιλοξενείται σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα, με στόχο  τη συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων, τη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάδειξη της χορευτικής παράδοσης στα νησιά του Ιονίου. 

Εσείς κύριε Περιφερειάρχη μας δώσατε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία μας αυτή και μας είπατε ότι το φεστιβάλ θα πρέπει να γίνει  και να το υλοποιήσουμε μαζί με την Περιφέρεια.

Από την επόμενη της συνάντησής μας προχωρήσαμε σε επαφές με Συλλόγους από όλα τα Νησιά  και παράλληλα πήραμε προσφορές από ξενοδοχεία, ταβέρνες και στείλαμε όλα τα έγραφα που μας ζητήθηκαν από την Επιτροπή Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού , όπως  είχαμε συζητήσει και καταθέσαμε πρόταση. Από εκεί και ύστερα  παρά της επανειλημμένες  τηλεφωνικές μας προσπάθειες, όσο και τα mail που έχουμε στείλει για συνάντηση - συζήτηση δεν κατέστη δυνατό να έχουμε την απάντησή σας. 

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους αγαπητούς  φίλους καλεσμένους μας για τη μη πραγματοποίηση αυτής της  μεγάλης εκδήλωσης στο Νησί μας και να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους  για την αναμονή, 

Είναι φανερό ότι  ο χρόνος που μας απομένει είναι ελάχιστος και ανεπαρκής για την προετοιμασία της εκδήλωσης, με δεδομένη και τη σιγή από τη δική σας μεριά γενικότερα και ειδικότερα όσον αφορά την κάλυψη των εξόδων, όπως δεσμευτήκατε κύριε Περιφερειάρχη.
Δικαιούμαστε, νομίζουμε, μια οφειλόμενη απάντηση για τη στάση σας. Μήπως, άραγε οφείλετε  στη δική μας συμμετοχή στο κίνημα ενάντια στον παράνομο ΧΥΤΑ  Νότιας Κέρκυρας.;

Μήπως διότι παρά την επιμονή σας να παραστούμε  στη σύσκεψη που εσείς καλέσατε με θέμα να επανέλθει η «κανονικότητα» με την παρουσία 14 διμοιριών ΜΑΤ δεν παρευρεθήκαμε;

Μήπως διότι αγωνιζόμαστε για την προστασία της ζωής των παιδιών μας και του περιβάλλοντος;

Μήπως διότι δε λέγαμε ,άλλα  πριν της εκλογές και άλλα τώρα.


Αναμένουμε την απάντησή σας, ωστόσο εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης της Κέρκυρας και των Επτανήσων και την ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Εμείς  είμαστε εδώ για να προβάλουμε την παράδοση και τον πολιτισμό της Κέρκυρας και των Επτανήσων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας διέξοδο και διαπαιδαγωγώντας με  ανθρωπιστικές αρχές  τα παιδιά μας,  μακριά από σκοπιμότητες.
Θεωρούμε ότι αυτό είναι χρέος όλων και πολύ περισσότερο των εκπροσώπων μας που πρέπει να ανταποκρίνονται στα αιτήματα των κατοίκων και των πολιτιστικών φορέων.

Μετά τιμής

Το ΔΣ

της Μουσικής Καλλιτεχνικής Ένωσης Περιβολίου Κέρκυρας