ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας: Καταγγέλλουν την αστυνομική βία - συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των Λευκιμμιωτών


Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας: Καταγγέλλουν την αστυνομική βία - συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των Λευκιμμιωτών

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας (Σ.Ε.Π.Ε. Κέρκυρας) με την οποία καταγγέλλουν την αστυνομική βία - συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των Λευκιμμιωτών.


Αναλυτικά:

«Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, εκφράζοντας τη βούληση όλων των εκπαιδευτικών – μελών του παρακολουθεί από κοντά όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Λευκίμμης και ανακοινώνει τα εξής:

• Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη αστυνομοκρατία στην περιοχή , την άσκηση βίας , τη στέρηση βασικών και θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δίνουν τροφή σε νοσταλγούς αυτών που αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα κατά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο!

• Επισημαίνει τον κίνδυνο έξαρσης μολυσματικών ασθενειών, ως απόρροια της λειτουργίας της παράνομης χωματερής, αλλά και της γενικότερης ανευθυνότητας με την οποία η παρούσα Δημοτική αρχή διαχειρίζεται το πρόβλημα των απορριμμάτων στο νησί.

• Καταγγέλλει την καταστρατήγηση κάθε έννοιας νομιμότητας και την επιβεβαίωση της ρήσης «η βία γεννά βία» κάτι που η Λευκίμμη έχει πληρώσει ακριβά μέχρι σήμερα (μία νεκρή και ένας νεαρός ακρωτηριασμένος).

• Επισημαίνει την απόκρυψη στοιχείων στη χωροθέτηση, στη μελέτη του ΙΓΜΕ, αλλά και στην πρόσφατη έκθεση της Π.Ι.Ν που καταδεικνύουν το δίκιο των Λευκιμμιωτών και του Κινήματος που από το 2005 αντιστέκεται και παλεύει για να κλείσει το Τεμπλόνι και να μην επαναληφθεί το έγκλημα δημιουργώντας ένα νέο στη Λευκίμμη.

• Συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των Λευκιμμιωτών, για να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα καθαρό και ανθρώπινο περιβάλλον.

Η εντονότατη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων καταστολής (και κατοχής ) δεν είναι η αιτία αλλά το αποτέλεσμα. Αιτία είναι η εμμονή εκείνων που επιμένουν να λειτουργήσουν ένα έργο (θανατηφόρο για μια περιοχή ) χωρίς ίχνος κοινωνικής συναίνεσης και που αποδεδειγμένα πλέον δεν αποτελεί τη λύση του προβλήματος.

Ο στόχος των κυβερνήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης διαχρονικά είναι να οδηγήσουν το θέμα της αποκομιδής, διαχείρισης και επεξεργασίας των απορριμμάτων σε αδιέξοδο, για να διευκολυνθεί η παράδοσή τους σε ιδιώτες, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει και βέβαια επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες.

Η κυβέρνηση μέσα στο κλίμα της «μεταμνημονιακής εποχής» βλέπει τα σκουπίδια ως ένα πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματιών για να ενισχύσει την παραπέρα ανάπτυξή τους. Όλα αυτά σε βάρος της υγείας του λαού, σε βάρος του περιβάλλοντος, σε βάρος των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων όλων όσων εργάζονται στην καθαριότητα.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας απαιτεί να σταματήσει το έγκλημα και να δρομολογηθεί λύση ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων αποκλειστικά δημόσια που δε θα επιβαρύνει τους πολίτες, λύση που ο κερκυραϊκός λαός ζητά από το 2005. Και ως τότε η όποια ενδιάμεση περίοδος να μην καταστρέψει κανένα μέρος του νησιού. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η γαλήνη και η κοινωνική συνοχή του νησιού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε δράσεις του συλλόγου μας που θα αναδεικνύουν το πρόβλημα των απορριμμάτων, τις αιτίες και τη λύση του».