ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τρίτο ΧΥΤΑ στην Κέρκυρα περιλαμβάνει ο σχεδιασμός για τα απορρίμματα στο νησί


Τρίτο ΧΥΤΑ στην Κέρκυρα περιλαμβάνει ο σχεδιασμός για τα απορρίμματα στο νησίΤην κατασκευή νέου ΧΥΤΑ, εκτός από την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Γ. Σταθάκης, ερωτηθείς για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Κέρκυρα, με το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και τον επαπειλούμενο κορεσμό τού ΧΥΤΥ Λευκίμης, ανέφερε ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και για νέο ΧΥΤΑ και για μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων.

«Στην Κέρκυρα δεν υπήρχε σχέδιο που να αντιστοιχεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είχαμε και περιπτώσεις καταδίκης της από το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Ο περιφερειακός σχεδιασμός έλυνε το πρόβλημα στα Ιόνια» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Προφανώς, στο κομμάτι ευθύνης που μας αναλογεί -διότι είμαστε συναρμόδιο υπουργείο- μας ενδιαφέρει να αποσοβήσουμε πρόστιμα και θα λάβουμε πρωτοβουλίες προς την επίλυση του προβλήματος».

Στην Κέρκυρα υπάρχουν ήδη δύο ΧΥΤΑ, ο υπερκορεσμένος ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης, στον οποίον εναποτίθενται δεματοποιημένα σύμμεικτα απορρίμματα και του οποίου η λειτουργία έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων λόγω του ακατάλληλου σημείου στο οποίο έχει χωροθετηθεί αλλά και της αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί στην περιοχή με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του.

Ενδεχόμενο δημιουργίας νέου ΧΥΤΑ στο πυκνοκατοικημένο νησί των Φαιάκων είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις.

topontiki.gr