ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σε άθλια κατάσταση το γήπεδο Περιβολίου – Πολλά παράπονα
Σε άθλια κατάσταση το γήπεδο Περιβολίου – Πολλά παράπονα

Μπορεί το γήπεδο Περιβολίου να είναι ένα από τα δεκατέσσερα γήπεδα της Κέρκυρας που αδειοδοτήθηκαν για αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων, όμως βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και τα παράπονα των ανθρώπων της Αναγέννησης εύλογα και ουκ ολίγα.
Πρώτα από όλα να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο γήπεδο αποτελεί εδώ και χρόνια την έδρα τεσσάρων ομάδων της ΔΕ Κορισσίων: Αναγέννηση, Κρόνος, ΑΟ Βασιλάτικα και Φαίαξ Μαραθιά.

Ένα γήπεδο που έχει αφεθεί στην τύχη του ή καλύτερα στην … ατυχία του από Πολιτεία, Δήμο και ΠΙΝ. Με έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Με ανύπαρκτες υδραυλικές εγκαταστάσεις για τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων, έτσι που η έννοια φιλοξενία να χάνει το νόημά της. Όσο για το γιατρείο; Ανύπαρκτο. Ένα φορείο υπάρχει και τίποτα άλλο! Επιπλέον ο φωτισμός ελλιπέστατος.
Σοβαρή και επικίνδυνη και για τους φιλάθλους είναι η κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο, αφού δεν υπάρχει περιμετρικά δρόμος που είναι αναγκαίος ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος να θρηνήσουμε ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πέρυσι στον αγώνα Κρόνος – Αστέρας Πετριτή που ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρέμβουν άμεσα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.


Με αυτά και με αυτά δεν ήταν δυνατό να αδειοδοτηθεί το συγκεκριμένο γήπεδο ως έδρα του Κρόνου για τους αγώνες Γ΄ Εθνικής που οι προδιαγραφές είναι πολύ πιο αυστηρές, όπως η διπλή περίφραξη και άλλα. Έτσι ο Κρόνος ξεσπιτώθηκε και θα έχει ως έδρα το ΕΑΚ Κέρκυρας και της ΕΠΣΚ στο Κανόνι.

Οι παράγοντες της Αναγέννησης δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Βασίλης Κουλούρης και ο Γιώργος Νάος, νυν και πρώην πρόεδρος αντίστοιχα με μεγάλη προσφορά στον Σύλλογο, αναφέρουν ότι επανειλημμένα έχουν επισκεφθεί τον Δήμο και την Περιφέρεια, αλλά βρίσκουν … τοίχο, αφού μόνιμη επωδός των τοπικών παραγόντων είναι ότι «δεν υπάρχουν χρήματα».

Το γήπεδο συντηρείται από το φιλότιμο και τις παρεμβάσεις των ανθρώπων της Αναγέννησης. Περίπου 7 χιλιάδες ευρώ στοίχισαν τα έργα που έγιναν πέρυσι για το στέγαστρο δίνοντας μια άλλη, όμορφη όψη και άλλα 1.000 ευρώ για παρεμβάσεις στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων.

Δικαιολογημένα τα παράπονα και οι πικρίες με δεδομένο ότι το γήπεδο χρησιμοποιείται από τέσσερις ομάδες, αλλά Πολιτεία, Δήμος και ΠΙΝ σφυρίζουν αδιάφορα. Το χειρότερο είναι ότι οι παρατρεχάμενοί τους λοιδωρούν όλους όσοι διεκδικούν κονδύλια για αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις, όπως και το αίτημα των Αργυράδων για αθλητικό κέντρο, επισημαίνοντας ότι η ΔΕ Κορισσίων είναι «προνομιούχος περιοχή, αφού διαθέτει τρία γήπεδα», αναφερόμενοι στα γήπεδα Περιβολίου, Πετριτή και Αγίου Νικολάου.

«Ξεχνούν», βέβαια, ότι το γήπεδο Αγίου Νικολάου δεν είναι λειτουργικό και δεν έχει αδειοδοτηθεί, παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια δαπανήθηκαν περίπου 135 χιλιάδες ευρώ για αποδυτήρια και άλλα έργα. Όμως μερικές χιλιάδες ευρώ δεν έχουν δοθεί για τον χλοοτάπητα, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το γήπεδο και να εξυπηρετήσει τον Κεραυνό και άλλες ομάδες της περιοχής. Για το γήπεδο του Πετριτή που και αυτό έχει γίνει λειτουργικό από την προσφορά και τις παρεμβάσεις των ανθρώπων του Αστέρα, να τονίσουμε ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να δηλωθεί ως έδρα για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στο οποί αγωνιζόταν πρόπερσι ο Αστέρας.

Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει με αυτή την ιστορία των γηπέδων …