ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κέρκυρα: Πανδαισία χρωμάτων και μουσικήςΚέρκυρα: Πανδαισία χρωμάτων και μουσικής
Στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών πραγματοποιείται στην Κέρκυρα με τη σύμπραξη του Δήμου της Κέρκυρας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Ιονίου Πανεπιστημίου και της εταιρείας interkultur. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου. Συμμετέχουν 37 χορωδίες από 20 κράτη και από τις πέντε ηπείρους.

Πανδαισία χρωμάτων και μουσικών από όλο τον κόσμο απολαμβάνουν οι Κερκυραίοι μέσα από το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών. Το Φεστιβάλ έχει και διαγωνιστικό μέρος με κριτική επιτροπή από διακεκριμένους μαέστρους χορωδιών από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερικάνικη Ήπειρο.
Χορωδοί που ταξίδεψαν από την Αργεντινή και παρουσιάζουν σύγχρονες εκδοχές του αργεντίνικου τάγκο.


Παιδική χορωδία από την Κίνα που ανήκει στην ραδιοτηλεόραση της επαρχίας Σενγιάγκ και εντυπωσιάζει για την οργάνωση και την ποιότητα της.

Νεανικές χορωδίες από την Τουρκία και την Εσθονία.

Έθνικ χρώματα από την χορωδία της Ταιλάνδης.

Ήταν μερικά από τα ποικίλα στοιχεία που έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν Κερκυραίοι και επισκέπτες από τις 12 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.
Εντυπωσιακή ήταν η μεγάλη συναυλία ΦΙΛΙΑΣ των λαών στο Παλαιό Φρούριο . Ακόμα πιο εντυπωσιακή η μεγάλη παρέλαση 1500 χορωδών που διέσχισε τους δρόμους της πόλης. Οι λαοί χτίζουν γέφυρες με τη μουσική ήταν το σύνθημα της εκδήλωσης που χειροκροτήθηκε από όλους τους παρεβρισκόμενους.

ΠΗΓΗ: ert.gr