ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ιατρικός Σύλλογος: Τα σκουπίδια απειλή για τη δημόσια υγεία!Ιατρικός Σύλλογος:  Τα σκουπίδια απειλή για τη δημόσια υγεία!

Την έντονη ανησυχία  του για τις επιπτώσεις στη Δημόσια υγεία από την παρατεταμένη και ανεξέλεγκτη εναπόθεση μεγάλου όγκου απορριμμάτων στους δρόμους εκφράζει με ανακοίνωση του ο ιατρικός σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει την Κέρκυρα σε τραγική κατάσταση αναφορικά με τη διαχείριση και αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι τόνοι σκουπιδιών που ανεξέλεγκτα συσσωρεύονται σε δημόσιους χώρους και η παρατεταμένη αδυναμία αποκομιδής και διαχείρισής τους έχουν δημιουργήσει ένα μόνιμο πλέον, επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία περιβάλλον πέρα από κάθε όριο ανοχής ή κατανόησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Δημοτικής αρχής με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας στις αρχές Αυγούστου, κατατέθηκε εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας η έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις στη Δημόσια υγεία από την παρατεταμένη και ανεξέλεγκτη εναπόθεση μεγάλου όγκου απορριμμάτων στους δρόμους ή και σε ανεξέλεγκτες χωματερές για την προβληματική και επισφαλή εναπόθεση, αποθήκευση και διαχείριση στους χώρους που έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι εναπόθεσης   καθώς και για το επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον των εργαζομένων σε όλους τους τομείς της καθαριότητας. Τονίστηκε δε με ιδιαίτερη έμφαση ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι πλέον απειλητικό για τη δημόσια υγεία.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής αρχής, κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους, περί διευθέτησης του προβλήματος προς το τέλος του Σεπτέμβρη , η κατάσταση είναι εμφανές ότι επιδεινώνεται και πλέον παγιώνεται.

           Με υπαρκτό το υγειονομικό πρόβλημα και με τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας είναι αποφασισμένος να κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προστατεύσει την υγεία των πολιτών».