ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Επική ανατροπή και πρόκριση του Φαίακα από 0 – 2 στην παράταση 3 – 2!Επική ανατροπή και πρόκριση του Φαίακα από 0 – 2 στην παράταση 3 – 2!

Μια από τις πιο ένδοξες σελίδες στην ιστορία του έγραψε σήμερα (Τετάρτη 24/10) το απόγευμα στο γήπεδο Περιβολίου ο Φαίαξ Μαραθιά παρουσία πολλών φιλάθλων που απόλαυσαν έναν ενδιαφέροντα αγώνα. Έχανε με 2 – 0 στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα από την ΑΕ Καναλίων που αγωνίζεται στην Α΄ΕΠΣΚ. Τι και αν τις δυο ομάδες τις χωρίζει μια κατηγορία; Ο Φαίαξ από το Β΄ ημίχρονο μέχρι και την παράταση ήταν κυρίαρχος με πολλές δυνάμεις και τρεξίματα, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται.

Ο Βέρμπης στο 5΄έγραψε το 0 -1 με πέναλτι. Φουριόζοι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν στο 15΄το 0 – 2 με τον Μελίδη. Τα παιδιά του Σπ. Νικομάνη άρχισαν σιγά – σιγά να συνέρχονται από το σοκ παίρνοντας τα ηνία του αγώνα και χάνοντας ευκαιρίες να μειώσουν από θέση τετ α τετ με τους Μπράτο και Αρ. Νικομάνη. Ωστόσο πριν από τη λήξη του Α΄ ημιχρόνου, στο 44΄ ο Μπράτος μείωσε σε 1 – 2 δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου βοήθησε τον Φαίακα με την καθοδήγηση του Σπ. Νικομάνη, ώστε να παρουσιαστεί στο Β΄ ημίχρονο με ακόμα καλύτερη τακτική και περισσότερη δύναμη. Κυριάρχησε και πέτυχε την ισοφάριση με τον Αρ. Νικομάνη στο 75΄. Έχασε ευκαιρίες με τους Γούναρη, Μπράτο και Αρ. Νικομάνη από θέση τετ α τετ να μην μπορούν να σκοράρουν.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Βέρμπη, αφού ο Μακαντάνης έκανε εξαιρετική απόκρουση και κράτησε όρθιο τον Φαίακα για να διεκδικήσει την πρόκριση στην παράταση. Στο 110΄ο Χρ. Νικομάνης με σουτ μέσα από την περιοχή διαμορφώνει το τελικό 3 – 2. Η επική ανατροπή είναι γεγονός. Στα αξιοσημείωτα και η καλή ευκαιρία του Μηνά στην παράταση.

Στην επόμενη φάση ο Φαίαξ θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Κάβος.

Αξιέπαινη η απόφαση του Φαίακα τα έσοδα του αγώνα να διατεθούν στην οικογένεια του Αρσένη Νικομάνη

Διαιτησία: Νικόπουλος, Γραικός, Σταμάτης

ΦΑΙΑΞ  ΜΑΡΑΘΙΑ: (Σπ. Νικομάνης) Μακαντάνης, Κοσμάς, Γεωργοπάλης, Χρ. Νικομάνης, Αρμενιάκος, Μ. Σαγιάς, Μπότσης, Ν. Σαγιάς, Γούναρης, Αρ. Νικομάνης, Μπράτος. Έπαιξαν και οι: Βλαχόπουλος, Μηνάς, Καββαδίας, Αλαμάνος.


ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ: (Καμμένος0: Αυλωνίτης, Πανιπέρης, Παππάς, Ραρής, Χρυσικόπουλος, Σκλαβούνος, Μπράτος Τσουκαλάς, Βέρμπης, Μελλίδης, Χήτος. Έπαιξε και ο Κολόνιας.Το πανηγύρισαν στον Μαραθιά