ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καλοταϊζει τους εργολάβους σκουπιδιών η δημοτική αρχή Νικολούζου - Εγκρίθηκε η ανάθεση της αποκομιδής


Καλοταϊζει τους εργολάβους σκουπιδιών η δημοτική αρχή Νικολούζου - Εγκρίθηκε η ανάθεση της αποκομιδής
Στη συνέχεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκύρας που είχε διακοπεί,  συζητήθηκε, χθες, Παρασκευή 12/10, το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Έγκριση Ανάθεσης σε Εξωτερικούς Αναδόχους της αποκομιδής σωρών απορριμμάτων με παράλληλη συντήρηση του δικτύου με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης του άρθρου 32 του Ν. 4412/2016″.

Το θέμα ψήφισαν οι παρατάξεις της Μ. Υδραίου και του Γ. Τρεπεκλή, ενώ από την συνεδρίαση είχαν αποχωρήσει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ραιδεστινός.
Εγκρίθηκαν, επίσης,  τα θέματα που αφορούσαν την παράταση συμβάσεων αποκομιδής απορριμμάτων αλλά και την πρόσληψη διμηνιτών, καθώς επίσης και τα θέματα 4 και 5 που αφορούσαν την έγκριση αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κέρκυρας περί αναμόρφωσης του δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2018 και η παράταση ισχύος της υπ’ αριθμόν 20-437/13-08-2018 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κέρκυρας.

Να τονιστεί ότι ο Δήμαρχος Κέρκυρας , Κώστας Νικολούζος, απουσίαζε από την συνεδρίαση και πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στα Γιάννενα προκειμένου να παραστεί σε συζητήσεις για τα απορρίμματα .
Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή και η Κυβέρνηση καλοταϊζουν τους εργολάβους των σκουπιδιών. Την ίδια ώρα που η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έχει μόλις 40 άτομα προσωπικό για όλο το νησί. Ταυτόχρονα εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα του ελληνικού λαού σπαταλούνται για τα ΜΑΤ και τη φύλαξη των σκουπιδιών στη χαβούζα της Λευκίμμης στην οποία δε θα έπεφτε ούτε χαρτοπετσέτα κατά δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η δημοτική αρχή Νικολούζου δεν μπορεί να κρυφτεί. Συνειδητά έχει μετατρέψει όλο το νησί σε μια απέραντη χωματερή βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων, θάβοντας την ποιότητα ζωής τους στα σκουπίδια και προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον και στην οικονομία του νησιού. Και όλα αυτά γιατί λειτουργεί ως ντίλερ των μεγαλοεργολάβων!