ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σε κινητοποιήσεις για μόνιμους διορισμούς καλεί η ΟΛΜΕ την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού (5 Οκτώβρη)


Σε κινητοποιήσεις για μόνιμους διορισμούς καλεί η ΟΛΜΕ την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού (5 Οκτώβρη)

Σε νέες κινητοποιήσεις για την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού καλεί η ΟΛΜΕ. Βασικό αίτημα αποτελεί η πραγματοποίηση διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών. Παράλληλα, η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για τις πολιτικές λιτότητας και περιορισμού δαπανών.

Για την ανάγκη διεξαγωγής της κινητοποίησης η ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας, τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα, τόσο στο Υπουργείο Παιδείας, στην Αθήνα, όσο και σε άλλες πόλεις πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις με αίτημα μόνιμες προσλήψεις στην Εκπαίδευση.

Διαβάστε αναλυτικά το κάλεσμα της ΟΛΜΕ για την 5η Οκτωβρίου:

Τo Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 (παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού) στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι πολιτικές λιτότητας και περιορισμού δαπανών άφησαν το στίγμα τους στη ζωή εργαζομένων και συνταξιούχων και στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου στα χρόνια των μνημονίων.

Σήμερα παραμένουν ανοιχτά όλα τα κύρια ζητήματα στην εκπαίδευση (δαπάνες, διορισμοί, δικαιώματα αναπληρωτών, μισθοί, ωράριο, κ.ά.)

Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών είναι επιτακτική ανάγκη για την άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης. Οι δε αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας μένοντας ακόμα και δίχως την πανάκριβη στέγη.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών της χώρας μας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδοτεί τον «εορτασμό» της παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις συγκεντρώσεις την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στις 13:00:

– έξω από το Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα,
– στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη,
– έξω από τις ΔΔΕ και ΠΔΕ σε όλη τη χώρα.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας, τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος.

Παλεύουμε για:

– 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα
– Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
– Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων
– Αύξηση δαπανών για την παιδεία
– Σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις