ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Υπό την πίεση των Λευκιμμιωτών και με διαφωνίες το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ΜΑΤ στη ΛευκίμμηΥπό την πίεση των Λευκιμμιωτών και με διαφωνίες το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη

Μετά από 5μήνες παρουσίας των ΜΑΤ και με καθημερινά φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας, προσαγωγών και συλλήψεων, μιας καθημερινής βαρβαρότητας που βιώνουν οι Λευκιμμιώτες, το αίτημα των κατοίκων της Λευκίμμης για ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, έγινε δεκτό, στην γεμάτη ένταση συνεδρίαση της Δευτέρας.
Για μια φορά ακόμη οι κάτοικοι της Λευκίμμης έδωσαν βροντερό "παρών" στη συνεδρίαση και τελικά  το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να καταθέσει  ένα δειλό ψήφισμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για περιορισμό των δυνάμεων, έτσι ώστε οι κάτοικοι να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα αγροκτήματά τους, που είναι απαραίτητη εφόσον διανύουμε ελαιοκομική περίοδο.

Το προσχέδιο ψήφισμα που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το enimerosi.com, έχει ως εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνει αίτημα προς την Αστυνομική Διεύθυνση ζητώντας να περιορίσει την παρουσία της στον ΧΥΤ χωρίς να περιορίζονται οι κάτοικοι για την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων τους».

Το ψήφισμα προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μπάμπη Χαραλάμπους, διότι θεωρήθηκε ως υποχώρηση από την απαίτηση να φύγουν όλες οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Παίρνοντας το λόγο, ο γραμματέας του Συλλόγου Αλεύχιμον, διευκρίνησε ότι το αίτημά τους "έξω τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη" είναι πάγιο και δεν αλλάζει σε τίποτα.