ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ένωση Γονέων Κηδεμόνων: Άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών - ΟΧΙ στην υπονόμευση της υγείας των παιδιών μας


Ένωση Γονέων Κηδεμόνων: Άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών - ΟΧΙ στην υπονόμευση της υγείας των παιδιών μας

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Κηδεμόνων του Δήμου Κέρκυρας για το πρόβλημα των απορριμμάτων που έχει συνέπειες στην υγεία των μαθητών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέσα στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση με σοβαρές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή με προγράμματα εκπαίδευσης που υπονομεύουν την πολύπλευρη μάθηση, ενισχύοντας έτσι την παραπαιδεία και την τυποποιημένη γνώση, έρχεται να προστεθεί και το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Μπροστά σε δεκάδες δημόσια σχολεία με ακραίο παράδειγμα το Δημοτικό Σχολείο Κασσιώπης και το σχολικό συγκρότημα Αγ.Ματθαίου , έχουν συγκεντρωθεί τόνοι απορριμμάτων , δημιουργώντας εστίες μόλυνσης θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων μαθητών.
Η κρίση στην διαχείριση των απορριμμάτων δεν έχει να κάνει με την ανικανότητα των τοπικών αρχών όπως ισχυρίζεται η κυρίαρχη πολιτική τάξη επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει τον λαό και τους γονείς.
Η κρίση στην διαχείριση των απορριμμάτων είναι ίδια με την κρίση στην εκπαίδευση , ίδια με την κρίση στην υγεία και τις κοινωνικές δομές.
Το κράτος των ιδιωτικών συμφερόντων απομονώνει συστηματικά την δημόσια διαχείριση των κοινωνικών προβλημάτων, προκειμένου να παραχωρηθούν στους ιδιώτες και στην κερδοφορία τους όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχονται από το δημόσιο , δωρεάν .
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Κέρκυρας καλεί τους γονείς σε συμπόρευση με το Εργατικό Λαϊκό Κίνημα, να απαιτήσει την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών έξω από τα σχολεία , την δημόσια δωρεάν διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς ιδιώτες , με ολοκληρωμένη διαχείριση ,εκτεινόμενη ανακύκλωση και ανεύρεση χώρων για την διαχείριση κάτω από επιστημονική μελέτη που θα προηγηθεί .
Έξω τα οικονομικά συμφέροντα από την διαχείριση των απορριμμάτων.
Να πληρώσει το κράτος για την άμεση οριστική λύση που δεν θα επιβαρύνει άλλο τα λαϊκά στρώματα.
ΟΧΙ στην υπονόμευση της υγείας των παιδιών μας .