ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στη Βουλή το κλείσιμο του νηπιαγωγείου Γιαννάδων


Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για το κλείσιμο του νηπιαγωγείου Γιαννάδων

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών κατέθεσαν δύο βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα το «κλείσιμο νηπιαγωγείου Γιαννάδων».

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, δύο βδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με μία απολύτως αιφνιδιαστική απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας έκλεισε το Νηπιαγωγείο των Γιαννάδων Κέρκυρας το οποίο συστεγάζεται με το Δημοτικό Σχολείο και στο οποίο φοιτούν 6 νήπια. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στους γονείς την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα είχε μεταφερθεί ο εξοπλισμός στο Νηπιαγωγείο των Κανακάδων, το οποίο απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα.
Στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς είχε πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη με όλους όσους εμπλέκονται στο θέμα (Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευ­σης, γονείς και κηδεμόνες, Τοπικό Συμβούλιο κ.ά.) για τη μεταφορά των νηπίων και είχε αποφασιστεί ότι δε θα πραγματοποιηθεί αφού δεν υπήρχε συμφωνία.
Η μετακίνηση και μάλιστα με αυτούς του όρους έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία ενώ έχει δημιουργήσει προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό των γονιών και των κηδεμόνων.
Τα κτήρια των Νηπιαγωγείων Γιαννάδων και Κανακάδων έχουν ελλείψεις όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή και τον εξοπλισμό και χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις. Δεν μπορούν όμως οι ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών να αποτελούν δικαιολογία για το κλείσιμο ενός σχολείου.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:
Να βελτιωθούν άμεσα οι υποδομές στα Νηπιαγωγεία Γιαννάδων και Κανακάδων έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.
Να μην κλείσει το Νηπιαγωγείο των Γιαννάδων και να συνεχίσουν κανονικά τα νήπια τη φοίτηση τους εκεί.

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης

Νίκος Καραθανασόπουλος