ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο Περιφερειάρχης για το «ξεπούλημα Ερημίτη από ΤΑΙΠΕΔ»


Ο Περιφερειάρχης για το «ξεπούλημα Ερημίτη από ΤΑΙΠΕΔ»

Θ. Γαλιατσάτος: «Εάν τα μέλη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ δεν είχαν την κάλυψη της ιδιότυπης νομικής ασυλίας θα ήταν υπόλογοι απέναντι στην ελληνική δικαιοσύνη με βαριές κατηγορίες»

Η δήλωση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων όπως δημοσιεύτηκε στο ενημερωτικό δημοσιογραφικό siteProtagon:

Το Protagon επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο υποβάλλοντας ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση και εάν θεωρεί ότι είναι υπέρ ή κατά του δημοσίου συμφέροντος.

«Η γνώμη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στηριγμένη και σε αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι ότι η “επένδυση” αυτή ήταν εξαρχής μη συμφέρουσα όχι μόνο για το αδιαμφισβήτητο γεγονός του χαμηλού τιμήματος αλλά και κυρίως διότι θα έβλαπτε σοβαρά δύο βασικές σταθερές. Η πρώτη είναι η προβλεπόμενη κατάργηση του (μοναδικού) Ναυτικού Οχυρού που έχει τον έλεγχο ασφαλείας των στενών με την Αλβανία και η δεύτερη είναι η περιβαλλοντική υποβάθμιση που θα συντελεστεί με τις δεκάδες χιλιάδες οικοδομήσιμης επιφάνειας σε έναν τόπο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η “επένδυση” αυτή είναι μη συμφέρουσα για το δημόσιο συμφέρον, την Κέρκυρα και τους πολίτες της».

Επιπλέον ο Περιφερειάρχης ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι θα υπήρχε μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον σε περίπτωση που ήταν από την αρχή γνωστό ότι θα υπήρχε πώληση κυριότητας και όχι μόνο μακροχρόνια μίσθωση. Απάντησε:

«Εδώ πρόκειται για “καραμπινάτη” λαθροχειρία της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ που παραβιάζει ευθέως τους συναλλακτικούς κανόνες και ζημίωσε κατάφωρα, όπως εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί, τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου. Αλήθεια, εάν τα μέλη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ δεν είχαν την κάλυψη της ιδιότυπης νομικής ασυλίας, θα αποτολμούσαν κάτι τέτοιο;»

Τις ίδιες απόψεις εξέφρασε ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας STARTV

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων