ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η Πρωτοβουλία πολιτών Λευκίμμης συμπαραστέκεται στον Νίκο ΣαμοϊληΗ Πρωτοβουλία πολιτών Λευκίμμης συμπαραστέκεται στον Νίκο Σαμοϊλη

 Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία πολιτών Λευκίμμης συμπαραστέκεται στον Νίκο Σαμοϊλη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Ως πολίτες της Λευκίμμης εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο Σαμοϊλη Νίκο, χημικό, ο οποίος δέχτηκε απρόκλητη, συκοφαντική, μειωτική, διχαστική και εκβιαστική προσωπική επίθεση από τον Πανδή Σπύρο, πρόεδρο του «ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ». Καταγγέλλουμε αυτήν και άλλες ενέργειες τραμπουκισμού, συκοφαντιών και χυδαίων εξυβρίσεων που αποκτούν ανησυχητική συχνότητα τον τελευταίο καιρό, σπέρνουν μίσος, διχάζουν και οδηγούν σε άλλες, μαύρες εποχές. Αυτές οι ενέργειες και συμπεριφορές που στοχεύουν εναντίον της διαφορετικής άποψης, εκπορευόμενες ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους, έχουν χαρακτηριστικά εκφασισμού της αντίληψης και στάσης της κοινωνίας και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Χρειαζόμαστε μια κοινωνία με διαφορετική αντίληψη, δημοκρατική παιδεία, συλλογική κοινωνική συνείδηση και δημοκρατικές αξίες.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Σαμοϊλη Νίκο αλλά και σε κάθε άνθρωπο που δέχεται τέτοιου είδους ή παρόμοιες επιθέσεις, γιατί προσβάλλουν το δημοκρατικό φρόνημα και την ελευθερία, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της περιοχής μας, εκφράζουν μισαλλοδοξία και οδηγούν στη διχόνοια και διάσπαση.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες και δηλώνουμε ότι αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία αλληλεγγύης και ένα αντιφασιστικό μέτωπο. Στη Λευκίμμη και παντού.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ