ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εκδήλωση μνήμης του ΚΚΕ για τους εκτελεσθέντες στο Λαζαρέτο


Εκδήλωση μνήμης του ΚΚΕ για τους εκτελεσθέντες στο Λαζαρέτο

Με  επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτώβρη από την ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ και το ΤΣ Κέρκυρας της ΚΝΕ η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές και αγωνιστές στο νησάκι  Λαζαρέτο της Κέρκυρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, «Η φετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μιας και η ιστορία της μικρής αυτής νησίδας έχει τη δική της λαμπρή σελίδα στην 100χρονη ζωή και δράση του ΚΚΕ.

Ένας αιώνας αγώνα και θυσίας, με τους κομμουνιστές και της κομμουνίστριες στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης, μέσα από φωτιά και σίδερο, με αδυναμίες και λάθη, αλλά πάντα πιστοί στην υπεράσπιση των ιδανικών της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Το Λαζαρέτο, το Βίδο και κάθε άλλος τόπος – θυσιαστήριο, δεν αποτελεί ούτε θα αποτελέσει ποτέ “Μνημείο Εθνικής Ενότητας ή Συμφιλίωσης των τάξεων” όπως προπαγανδίζει ο ταξικός αντίπαλος. Θα είναι πάντα μνημείο θαυμασμού για την αυτοθυσία που μπορούν και δείχνουν οι κομμουνιστές στις μεγάλες εκείνες στιγμές της κορύφωσης της ταξικής πάλης.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης εκφώνησε ο Χρήστος Γκράτσας, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ ενώ ακολούθησε μουσικό –  αφηγηματικό αφιέρωμα και με τη συμμετοχή συντρόφων και φίλων από το Βαλανιό που τραγούδησαν εξαιρετικά χορωδιακά κομμάτια.

Όσοι βρέθηκαν στον τόπο αυτό, μπροστά από τον τοίχο των εκτελέσεων και υπό τους ήχους της Διεθνούς έδωσαν υπόσχεσή ότι θα τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους εκτελεσμένους του Λαζαρέτο συνεχίζοντας να αγωνίζονται για τα ιδανικά τους, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμού. 100 χρόνια ΚΚΕ φέτος.  Γράψαμε ιστορία. Συνεχίζουμε κάτω από τη σημαία του Μαρξισμού – Λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού. θα νικήσουμε!»

ΠΗΓΗ: ert.gr