ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στους δρόμους της Κέρκυρας οι μαθητές για το «νέο» ΛύκειοΣτους δρόμους της Κέρκυρας οι μαθητές για το «νέο» Λύκειο

Σε κινητοποίηση σήμερα, Δευτέρα 29/10  το μεσημέρι και η εκπαιδευτική κοινότητα της Κέρκυρας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης κατά των αντιδραστικών αλλαγών που προωθεί το υπουργείο παιδείας. Εκτός από την αντίθεση και διαμαρτυρία για το «νέο» λύκειο που γίνεται πιο ελιτίστικο σπρώχνοντας τα παιδιά των χαμηλότερων τάξεων και στρωμάτων στην τεχνική εκπαίδευση, υπάρχουν  προβλήματα με τα πολυάριθμα τμήματα, τα κενά διδασκόντων .

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των μαθητών για τις αλλαγές στο Λύκειο, αντιπροσωπεία των 15μελών συμβουλίων των τεσσάρων Γενικών Λυκείων της Κέρκυρας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Δήμαρχο, Κώστα Νικολούζο, στο Μαράσλειο, προκειμένου να του εκθέσει τα αιτήματά τους.

Τέλος, συμφωνήθηκε να προκαλέσει άμεσα  ο Δήμαρχος  ευρεία συνάντηση για τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην Κέρκυρα με τη   συμμετοχή εκπροσώπων των 15μελών και των δημοτικών παρατάξεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ «Βγαίνουμε με τους μαθητές  μας, με τα παιδιά μας στους δρόμους, γιατί είναι ίδια η πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά και τα μορφωτικά δικαιώματα. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε να θεωρείται «ρεαλιστικό» για τη νέα γενιά, η εργασιακή ζούγκλα και η περιπλάνηση ανάμεσα στην κακοπληρωμένη δουλειά και την ανεργία, ενώ την ίδια στιγμή η άνοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης δίνει τη δυνατότητα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Το δικαίωμα στην μόρφωση χτυπιέται βάναυσα όταν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση σε φθηνή Ενέργεια, όταν βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για λίγες ώρες θέρμανσης τη μέρα, όταν δεν έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες υποδομές Υγείας και Πρόνοιας.

Συγχρόνως τα προβλήματα είναι πολύ οξυμένα και στο χώρο της εκπαίδευσης με κλείσιμο τμημάτων, με τμήματα 27-29 μαθητών, με κενά και ελλείψεις ακόμα και στα τμήματα των κατευθύνσεων. Οι μαθητές καλούνται να εξοικειωθούν με την παιδαγωγική διαδικασία μέσα σε κοντέινερ, ενώ εδώ και χρόνια δεν λειτουργούν ουσιαστικά η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη στο Γυμνάσιο και Λύκειο στο οποίο οι μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα δυσβάστακτο εξεταστικό μαραθώνιο.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λύνει αυτά τα προβλήματα, αλλά εξαγγέλλει σχέδια για το Λύκειο, τα οποία αν υλοποιηθούν θα τα γιγαντώσουν.

το Λύκειο μετατρέπεται σε ένα ακόμα πιο «σκληρό εξεταστικό κέντρο», σε ένα φροντιστήριο - «αρένα»!

οι πανελλαδικές εξετάσεις που υπόσχονταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει, όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά διπλασιάζονται (για την απόκτηση του απολυτηρίου και για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια)

επιχειρείται ένα συντριπτικό χτύπημα της γενικής μόρφωσης, καθώς η όποια γενική παιδεία υπήρχε έως τώρα σταματά στην Α’ Λυκείου

η Γ’ Τάξη μετατρέπεται σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο

περιορίζονται δραματικά οι επιλογές σχολών για τους μαθητές, καθώς καλούνται  να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους και το μέλλον τους ήδη από τη Β’ Λυκείου

προωθείται πιο αποφασιστικά η πρόωρη επαγγελματική επιλογή

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, εργαζόμενοι γονείς μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτά τα σχέδια».