ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εργατικές κατοικίες, δέκα μνημονικά χρόνια κατεδάφισης κοινωνικής πολιτικής - Καταγγελία ΛΑ. Ε


Ο Στέφανος Σαμοϊλης επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας, επισκέφτηκε την Τρίτη τους εργαζόμενους – δικαιούχους των κατοικιών του πρώην ΟΕΚ

Η σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ:

Οι δικαιούχοι έκφρασαν την αγανάκτηση τους για τον ψυχρό εμπαιγμό των κυβερνήσεων, αλλά και των τοπικών διοικήσεων , την αδιαφορία των τοπικών βουλευτών. Τόνισαν ότι οι κατοικίες έπρεπε να παραδοθούν το 2010 Από τότε μέχρι σήμερα ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει . Δεκατρείς δικαιούχοι δεν πρόκειται να βιώσουν το δικαίωμα της στέγασης , γιατί έχουν φύγει από αυτό τον κόσμο.
Ο Στέφανος Σαμοϊλης επισήμανε ότι ο εμπαιγμός αυτός είναι αποτέλεσμα της ληστείας των αποθεματικών των ταμείων, από τις εισφορές των εργαζομένων, από τους «θεσμούς» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σώσουν τις Τράπεζες τους. Εξαθλιώνουν την εργατική τάξη , αρπάζουν την λαϊκή παρουσία . Ξεπουλούν την χώρα και την κάνουν αποικία του Γερμανικού κεφαλαίου και των Αμερικανικό Νατοϊκών συμφερόντων.
Έκφρασε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση της Λαϊκής Ενότητας για το δικαίωμα τους στη στέγαση και τους κάλεσε να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στα αίτια , αυτής τους την κατάστασης, που δεν είναι άλλα από τις Μνημονικές πολιτικές και την επιτροπεία. Κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του νησιού και το τοπικό Εργατικό Κέντρο ,το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ έμπρακτα να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στους δικαιούχους των Εργατικών κατοικιών Αγίου Ιωάννη. Είναι αγώνας για να σταματήσουμε :
Τις Ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών.
Την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Άμεσα να αποδοθούν οι εργατικές κατοικίες στους δικαιούχους