ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Φωτιά στην Κουλούρα στη Βόρεια Κέρκυρα

ΦΩΤΟ startmedia.gr

Φωτιά στην Κουλούρα στη Βόρεια Κέρκυρα

Στην Κουλούρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε βορειοανατολικά της Κέρκυρας στη θέση Κουλούρα. Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν η φωτιά να «ξεπήδησε» από τα συσσωρευμένα σκουπίδια που βρίσκονται εδώ και μήνες στην περιοχή.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας Πύραρχος Ρίζος Ανδρέας, στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από 15 άνδρες, με έξι πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος συμμετέχει ένα πυροσβεστικό σκάφος τύπου «πετζετέλ» και αναμένεται ενίσχυση από δεύτερο.

Η φωτιά έχει τυλίξει στις φλόγες της αρκετά στρέμματα χορτολιβαδικής γης, ενώ οι πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες για να την περιορίσουν. Να σημειωθεί, ότι νωρίτερα το πρωί, φωτιά ξέσπασε σε σκουπίδια και στον 'Αγιο Στέφανο χωρίς όμως να λάβει διαστάσεις.


Με απόφαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Βίγγλα στη Βόρεια Κέρκυρα λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Κουλούρας . Ο οικισμός είναι κοντά στη φωτιά . Την ίδια ώρα έρχεται στο νησί για την κατάσβεση και καναντέρ από τη Θεσσαλονίκη ενώ μαζί με τις τοπικές δυνάμεις συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL από το Άκτιο.