ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Του Νίκου Σαμοϊλη
Ο πρόεδρος του Αλεύχιμον κύριος Πανδής Σπύρος έχει στον Κάβο μια επιχείρηση Σνακ –Bar –Πισίνα. Για την επεξεργασία του νερού της πισίνας προμηθεύεται χημικά προϊόντα από την Α. & Δ. Σαμοϊλη Ο.Ε, η οποία είναι επιχείρηση των παιδιών μου.
Στις 24/9/2018 πήγε ο υπάλληλος της προμηθεύτριας εταιρείας κύριος Γαστεράτος Δημήτριος στην επιχείρηση του κυρίου Πανδή για να εισπράξει κάποιο υπόλοιπο λογαριασμού .
Αφού λοιπόν το εισέπραξε ο κύριος Πρόεδρος του Αλεύχιμον του δήλωσε: << Δεν ξαναγοράζω από εσάς χημικά γιατί είσαστε προδότες>>.
Κύριε Πανδή Σπύρο, Πρόεδρε του Αλεύχιμον, είσαι ελεύθερος να αγοράζεις χημικά από όπου θέλεις ή από όπου σου υποδεικνύουν.
Όμως να με αποκαλείς προδότη , πράγμα το οποίο το αρνούμαι κατηγορηματικά, είναι πολύ βαρύ και θα πρέπει δημόσια να το αποδείξεις ή να το ανακαλέσεις!
Να αναφερθείς σε ενέργειες μου, οι οποίες στρέφονται τώρα ή στράφηκαν κατά το παρελθόν εναντίον της Λευκίμμης, εναντίον του ελληνικού λαού και τι αξίωμα κατείχα όταν τις διέπραττα.
Κύριε πρόεδρε του Αλεύχιμον, η δική μας ιστορία στη Λευκίμμη έχει καταγραφεί και δεν μπορείτε να τη σβήσετε, ούτε με συκοφαντίες, ούτε με προσωπικές επιθέσεις, ούτε με ύβρεις, ούτε με βωμολοχίες και χουλιγκανισμούς.
Για να την θυμηθείτε κύριε Πρόεδρε και για να φρεσκάρουμε τη συλλογική και κοινωνική μας μνήμη αναφέρομαι σε ορισμένα από τα έργα μας (Δημοτική περίοδος 1987-1994).
Οργανώθηκαν οι Διοικητικές και οι Οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου.
Συστήθηκε η υπηρεσία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, η οποία εξοπλίστηκε με μηχανολογικό εξοπλισμό (απορριμματοφόρο, αναρροφητικό σάρωθρο, μηχάνημα πολλαπλών χρήσεων και καθαρισμού παραλιών, κάδοι, χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων). Σημειώνω ότι η υπηρεσία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού είχε τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη των Δήμων του νησιού.
Ασφαλτοστρώθηκαν ενενήντα(90) Δημοτικοί δρόμοι .
Συντηρήθηκαν, διανοίχτηκαν και κατασκευάστηκαν παρά πολλοί αγροτικοί δρόμοι.
Κατασκευάστηκε η προβλήτα του Κάβου.
Διατηρήθηκε και βελτιώθηκε το υδραγωγείο πόσιμου νερού << ΦΟΥΝΤΑΝΑ>>.
Κατασκευάστηκε ο βιολογικός καθαρισμός Λευκίμμης.
Κατασκευάστηκαν οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού σφαγείου και εξασφαλίστηκε πίστωση 43.500.000 δραχμές για προμήθεια εξοπλισμού.
Συντάχθηκαν μελέτες κτηματολογίου, πολεοδόμησης κτλ.
Εντάχτηκε το έργο << αναστήλωση κτηρίου Κογιεβίνα>> στο πρόγραμμα ΕΑΠ-ΤΑ με προϋπολογισμό 100.000.000 δραχμές.
Μετά από αγώνα επτά χρόνων παραχωρήθηκαν στο Δήμο, 20/9/1993, οι Αλυκές Λευκίμμης.
Καθιερώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αυγούστου.
Υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας με τα Δήμο Calimera του Lecce Ιταλίας, 28/1/1994.
Υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας με το Δήμο Τεπελενίου Αλβανίας, 5/2/1994.
Βραβεύτηκαν οι ακτές του Κάβου, Αλυκών και Μπούκας με τις γαλάζιες σημαίες.
Δρομολογήθηκαν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες όπως το Κέντρο Εναλλακτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού των Αλυκών, η απορρύπανση του Ποταμιού Λευκίμμης και η ανάπλαση της περιοχής, η προστασία των εκβολών του ποταμιού και η διάνοιξη του.
Κατασκευάστηκαν έργα από άλλους φορείς, όπως η παράκαμψη Λευκίμμης, η λιμνοδεξαμενή, το λιμάνι, η συντήρηση επαρχιακών δικτύων κτλ.
Αυτή η αναπτυξιακή πορεία της Λευκίμμης ακυρώθηκε με το <<ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ>> που μελέτησαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και οι μισές δυνάμεις του Συνασπισμού Λευκίμμης και Πόλης, οι οποίες συμπαρατάχτηκαν σε ένα ψηφοδέλτιο και κέρδισαν τις Δημοτικές εκλογές στις 16/10/1994.
Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που τις εκφράζουν οδήγησαν τον τόπο σε πλήρη υποβάθμιση, κατασκεύασαν τον παράνομο ΧΥΤΑ στα Μισοράχια και σήμερα τον λειτουργούν με τα ΜΑΤ.
Εσείς έχετε κοινή πορεία με αυτές τις πολιτικές δυνάμεις και με τα ΜΑΤ, όπως έχετε δηλώσει, εμείς όμως είμαστε απέναντι.
Κύριε Πρόεδρε του Αλεύχιμον σου συνιστώ να μελετήσεις την με αριθμό 3-29/23/2/1998 ομόφωνη απόφαση του Δήμου Λευκιμμαίων για την μη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στη θέση Μισοράχια. Την παραπάνω απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από δική μου εισήγηση.
Εσείς όμως και οι δικές σας πολιτικές δυνάμεις που εκφράζονται με πρόσωπα που είναι ανάμεσα σας και τα οποία αποδέχεστε, αποκρύπτετε την παραπάνω απόφαση με επιμέλεια για να καλύψετε όλες τις μετέπειτα ενέργειες εκείνων που επέβαλαν τη δική τους εξουσία στο Λευκιμμιώτικο λαό. Επίσης σας θυμίζω ότι η ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΥΛΕΥΣΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ και η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ διοργάνωσαν πολλές λαϊκές συνελεύσεις, μουσική εκδήλωση στο γυμνάσιο Λευκίμμης, διαδήλωση στην πόλη της Κέρκυρας με συμμετοχή 1200 ατόμων, διαδήλωση στην Αθήνα, μηχανοκίνητη πορεία από λιμάνι Λευκίμμης προς Κέρκυρα, διαδήλωση στη Λευκίμμη από Άγιοι Πάντες προς Α.Τ Λευκίμμης, έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη, δυο μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης, εγώ και η κυρία Σαμοϊλη Νικολέτα, γράψαμε στις 23/7/2018 το άρθρο με τίτλο << Για τη Δημοκρατική-Αγωνιστική και Περήφανη Λευκίμμη της Αγρότισσας μάνας και του Πολιτισμού>> και η πρωτοβουλία πολιτών Λευκίμμης στις 19/9/2018 έγραψε το άρθρο με τίτλο << Λευκίμμη Ελεύθερη και Καθαρή>>.
Σε αυτό το άρθρο << Λευκίμμη Ελεύθερη και Καθαρή>> και συγκεκριμένα στην παράγραφο 3 και 4 αναφέρουμε όλα τα ΟΧΙ που έχει πει ο Λευκιμμιώτικος λαός για τον ΧΥΤΑ χωρίς να εξαιρούμε από αυτά το ΟΧΙ που γράφεται με τους σημερινούς αγώνες και διαδηλώσεις του κινήματος του Αλεύχιμον.
ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ?
Κύριε Πρόεδρε του Αλεύχιμον θα πρέπει να σου πω ότι επέλεξες λάθος άνθρωπο να εκβιάσεις και να συκοφαντήσεις. Γιατί εγώ σαράντα(40) και πλέον χρόνια αγωνίζομαι για τη Δημοκρατία, το δίκιο του λαού, την ελευθερία, δεν γονάτισα ποτέ σε καμία εξουσία, γονάτισα και γονατίζω μόνο μπροστά στους νεκρούς μας και το έτος 1999 παραιτήθηκα, έχοντας δυο μικρά παιδιά, από τη μόνιμη θέση που κατείχα στο Δήμο Λευκιμμαίων γιατί αρνήθηκα να υπηρετήσω από τη θέση αυτή ( Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών) την πλήρη υποβάθμιση της περιοχής μου.
Μετά από όλα τα παραπάνω που περιγράφω,
ΖΗΤΩ
Την παραίτηση του Πρόεδρου του Αλεύχιμον κυρίου Πανδή Σπύρου.
Εάν ο ίδιος δεν το πράξει, ζητώ από το Διοικητικό Συμβούλιο του Αλεύχιμον να τον αναγκάσει σε παραίτηση, γιατί με την πράξη του αυτή, με την οποία με κατηγόρησε ως προδότη , προσπαθεί να απομονώσει οικονομικά επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες διαφωνούν πολιτικά με τις ενέργειες του Αλεύχιμον, βάλλει ευθέως κατά της ανάπτυξης του τόπου μας, είναι οπισθοδρομική, είναι μαύρη, σπέρνει το μίσος και το διχασμό στην τοπική κοινωνία, διαλύει τον κοινωνικό ιστό του τόπου μας και τέλος είναι πράξη φασιστική που προσπαθεί να θολώσει τα νερά και να κατασκευάσει εχθρούς.
Τελειώνοντας πιστεύω ότι οι δημοκρατικοί πολίτες του τόπου μας, οι νέοι και οι νέες, οι αριστερές, κομμουνιστικές και προοδευτικές οργανωμένες δυνάμεις θα εξετάσουν το συμβάν όχι στην οικονομική του διάσταση, η οποία είναι αμελητέα, αλλά σαν πολιτικό γεγονός το οποίο δεν είναι μεμονωμένο ούτε αποτελεί εξαίρεση, είναι ο κανόνας ο οποίος λέει: << Oποιος διαφωνεί πολιτικά με τη σημερινή ηγεσία του Αλεύχιμον πρέπει να εξαφανιστεί γιατί είναι προδότης, ρουφιάνος κτλ.>>
Όλοι εμείς θα πρέπει να εργαστούμε για τη δημιουργία ενός ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ γιατί σήμερα στη Λευκίμμη ο φασισμός με όλες του τις μορφές έκφρασης φαίνεται να είναι το σοβαρότερο πρόβλημα.
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Λευκίμμη 4/10/2018
Νίκος Σαμοϊλης, Χημικός.