ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ακινητοποιημένα στον Πέλεκα τα μηχανήματα καθαριότητας


Ακινητοποιημένα στον Πέλεκα τα μηχανήματα καθαριότητας

Πανελλαδική απεργία είχαν χθες οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ όλης της χώρας. Το βασικό αίτημα που έθεσε η Ομοσπονδία τους ήταν να μην καταργηθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά.

 Το τοπικό σωματείο της Κέρκυρας από την πλευρά του έθεσε ως κύριο ζήτημα την αναβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας. Συμβολικά έγινε παράσταση στο συνεργείο της υπηρεσίας στον Πέλεκα όπου τα αιτήματα αφορούν τις συνθήκες εργασίας.

Ζητούν την κατασκευή ενός στεγάστρου ώστε να είναι δυνατή η εργασία και σε κακές καιρικές συνθήκες. Εκεί όπως περιγράφει ο Πρόεδρος του Σωματείου Σταμάτης Κορφιάτης είναι ακινητοποιημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλά και χρήσιμα μηχανήματα του Δήμου όπως απορριμματοφόρα, σκούπες (τα λεγόμενα ελεφαντάκια) και σάρωθρα.

Αυτό που υπογραμμίζει το σωματείο των εργαζομένων, σε ότι αφορά την κακή κατάσταση στην αποκομιδή των απορριμμάτων, είναι ότι η Δημοτική αρχή δεν ικανοποιεί ακόμη και απλά αιτήματα που έχουν καταθέσει, όπως η δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης στο Βορά και το Νότο, ώστε να αυξηθεί η αποδοτικότητα των λίγων απορριμματοφόρων που είναι σε λειτουργία και να μην χάνουν χρόνο στις μεγάλες διαδρομές προς το Τεμπλόνι.

ΠΗΓΗ: Μαρία Παγκράτη, ert.gr