ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καταγγελία φοιτητών για την τραγική κατάσταση του πανεπιστημίου και της εστίας μετά την καταιγίδαΤραγική η κατάσταση του πανεπιστημίου και της εστίας μετά και τη χθεσινή καταιγίδα, όπως καταγγέλλουν οι  φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία «ο χώρος του Πανεπιστημίου πλημμύρισε στο εσωτερικό του καθιστώντας δύσκολη την μετακίνηση των φοιτητών εντός της Σχολής με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Όσον αφορά στη φοιτητική εστία η κατάσταση ήταν χειρότερη μιας και ο τρίτος όροφος γέμισε νερά στους διαδρόμους κάνοντας τα δωμάτια μη προσβάσιμα στους φοιτητές αλλά και μη κατοικήσιμα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του τμήματος Πληροφορικής και Αρχειονομίας , Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας καταγγέλλουν τη φοιτητική μέριμνα και την Πρυτανεία για την απαράδεκτη κατάσταση. Να θυμίσουμε ότι οι υπεύθυνοι  διώχνουν τους φοιτητές από τα δωμάτια τους κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι με τη δικαιολογία της συντήρησης της εστίας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουν την συμπαράστασή τους στους εστιακούς συναδέλφους και καλούν σήμερα στις 21:00 σε συνάντηση στο χώρο των εστιών ώστε να παρθούν άμεσες αποφάσεις για τη λύση του προβλήματος. Επίσης, απαιτούμε οι υπεύθυνοι της φοιτητικής μέριμνας να βρουν δωμάτια στους φοιτητές με ασφαλής συνθήκες διαβίωσης. Δεν δικαιολογούμε σε καμία περίπτωση με την πρώτη βροχή να έχουμε τέτοια αποτελέσματα και ανησυχούμε ιδιαίτερα για το τι θα επακολουθήσει στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Είχαμε προειδοποίηση για της συνθήκες που επικρατούν  μέσα στις εστίες και επαληθευτήκαμε για ακόμα μια φορά. Ζούμε στον 21ο αιώνα και θεωρούμε απαράδεκτο να μιλάμε τη σήμερον ημέρα για τέτοια ζητήματα. Την ίδια στιγμή που το θέμα έχει επανέλθει στο προσκήνιο και κανένας δεν δίνει λύση στα προβλήματά μας.

Η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες έχουν ευθύνη μιας και η υποχρηματοδότηση που υπάρχει στις σχολές είναι η κύρια αιτία. Όσο μένουμε αδρανείς τα πράγματα θα χειροτερεύουν, παλεύουμε για τις ανάγκες μας, οργανωνόμαστε σε συλλόγους. Δεν συμβιβαζόμαστε.»