ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κομμάτι – κομμάτι το ξεπούλημα του λιμανιού της Κέρκυρας και άλλωνΚομμάτι – κομμάτι το ξεπούλημα του λιμανιού της Κέρκυρας και άλλων

Ήρθε πρόσφατα στην Κέρκυρα ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Φ. Κουβέλης, ο άλλοτε συγκυβερνήτης της χώρας με Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο, και δήλωσε ότι το λιμάνι της Κέρκυρας δε θα ιδιωτικοποιηθεί. Πριν αλέκτορα λαλήσαι τρις διαψεύστηκε, αφού έως τις 20 Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων στα περιφερειακά λιμάνια. Με άλλα λόγια κομμάτι – κομμάτι ξεπουλιούνται τα λιμάνια μετά τα αεροδρόμια και τόσα άλλα που αποτελούν τον δημόσιο πλούτο της χώρας!

Χαρακτηριστικό τα παρακάτω ρεπορτάζ από το metaforespress.gr

Έως τις 15 – 20 Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων στα περιφερειακά λιμάνια, όπως εκτίμησε, μιλώντας στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΠ, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας ότι για το Λαύριο υπάρχει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της κρουαζιέρας.

«Συναφές είναι και το ζήτημα των επενδύσεων στα άλλα λιμάνια (εκτός του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για τα οποία οι ρυθμίσεις είναι διαφορετικές), δηλαδή Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Βόλος, Ελευσίνα, Λαύριο, Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα Ραφήνα κ.α.

Έχουμε  καταθέσει νομοσχέδιο που ελπίζουμε  να ψηφιστεί το αργότερο μέχρι τις 15 -20 Νοεμβρίου, για τις λεγόμενες υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων αυτών των λιμανιών», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας ότι «όπως φαίνεται,  υπάρχει ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα και όχι μόνο σε Πειραιά ή Θεσσαλονίκη, αλλά και στο Λαύριο που ήδη, δυνάμει, κατατάσσεται  ως σημαντικός  προορισμός κρουαζιέρας στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι στο ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται 10 περιφερειακά λιμάνια, με τη μορφή ανώνυμων εταιρειών. Πρόκειται για τα λιμάνια του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας, ενώ σύμφωνα με ναυτιλιακούς αναλυτές πιο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας.