ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Με επιτυχία οι τρεις παραστάσεις «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» στο Δημοτικό Θέατρο από τον ΠΣ Αργυράδων – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (12)
Με επιτυχία οι τρεις παραστάσεις «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» στο Δημοτικό Θέατρο από τον ΠΣ Αργυράδων – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (12)

Με επιτυχία έκλεισε ο κύκλος των τριών παραστάσεων  «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα», το έργο των Μπόργκεσον, Λονγκ και Σίνγκερ το Σάββατο 24/11, την Κυριακή 25/11 και τη Δευτέρα 26/11 στην Νέα Σκηνή του Δημοτικού θεάτρου από το Θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυράδων.


Είναι αλήθεια ότι ο σκηνοθέτης Σ. Γιαννούλης και οι ηθοποιοί μας έχουν συνηθίσει σε παραστάσεις υψηλού επιπέδου. Αυτό είναι το κεκτημένο της μεγάλης προσπάθειας των ίδιων, αλλά και όσων εδώ και χρόνια έχουν τη θετική τους συνεισφορά στην ιστορική πορεία του θεατρικού τμήματος του ΠΣΑ.Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Σωτήρης Γιαννούλης, Ντέμης Καββαδίας, Αλέκος Κυνηγόπουλος, Ηλίας Λουμάκης, Έλσα Σαμοίλη, Βαρβάρα Σεβδαγιάν.
Σκηνικά: Νίκος Καλούδης, Μουσική: Σάκης Καββαδίας


Δυο λόγια για το έργο - Μια κωμωδία με τα έργα του Σαίξπηρ


Το έργο γράφηκε από τρεις Άγγλους, τον Λονγκ, τον Σίνγκερ και τον Μπόργκενσον, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Οι Άγγλοι συγγραφείς του έργου, έχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά στα μαθητικά θρανία μελετώντας Σαίξπηρ, και, αφού μετά από αλλεπάλληλες απεγνωσμένες προσπάθειες να πιάσουν τη βάση στο μάθημα της αγγλικής λογοτεχνίας, κατάφεραν να τελειώσουν επιτέλους το σχολείο στα 41 τους, αποφάσισαν να συμπτύξουν όλα τα έργα του Σαίξπηρ σε ένα μόνο κείμενο, αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα ότι άδικα τόσα χρόνια οι καθηγητές τους στο σχολείο τους άφηναν στην ίδια τάξη! «Η συντομία είναι η σοφία της ψυχής», γράφει ο Σαίξπηρ στον Άμλετ. Ακολουθώντας λοιπόν το πνεύμα αυτής της φράσης, οι τρεις συγγραφείς συνόψισαν 37 έργα και 14 σονέτα του Σαίξπηρ. Δύσκολο το εγχείρημα αλλά κατορθωτό όπως αποδεικνύεται. Όλα, λοιπόν, τα έργα του Σαίξπηρ σε μια ώρα