ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κινητοποίηση των συνταξιούχων Τετάρτη 14 Νοέμβριου


Κινητοποίηση των συνταξιούχων Τετάρτη 14 Νοέμβριου

Ο σύνδεσμος συνταξιούχων ΙΚΑ – ΟΚΑ  καλεί όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην παγκερκυραϊκή απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για την Τετάρτη, 14 Νοέμβριου 2018.  Για πολλοστή φορά οι συνταξιούχοι βρίσκονται στο στόχαστρο των κυβερνήσεων, μαζί με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, έχοντας πια γίνει τα μόνιμα θύματα μιας καταστροφικής πολιτικής λιτότητας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον εκτρωματικό νόμο Κατρούγκαλου, μείωσε τις νέες συντάξεις κατά 30% ενώ έχει νομοθετήσει και τη μείωση των παλαιών συντάξεων μέσω της προσωπικής διαφοράς, την οποία ορίζει ο Νόμος. Πλέον, βέβαια, λόγω της προεκλογικής περιόδου, διαρρέουν τεχνηέντως δηλώσεις πως δε θα περικοπούν οι συντάξεις. Η δε αντιπολίτευση, που προσδοκά να γίνει κυβέρνηση, με υποκριτικό τρόπο δηλώνει ότι θα καταργήσει τον Νόμο Κατρούγκαλου, χωρίς όμως να αναφέρεται στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε:

Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών που εκλάπησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία
Καταβολή 13 και 14 σύνταξης.
Επαναφορά του ΕΚΑΣ.
Κατάργηση του ποσοστού για τον ΕΟΠΠΥ που επιβλήθηκε και στην επικουρική.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου.
Παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.


Ζητάμε μισθούς 751 ευρώ για τους εργαζόμενους και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθό που θα ικανοποιήσει  τις ανάγκες των εργαζομένων.


Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε μαζικά κι ενωτικά. Οφείλουμε να δώσουμε όλοι το παρόν στην παγκερκυραϊκή απεργία, την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018, με στόχο να σταματήσουμε τα ψέμματα και την υποκρισία τους.