ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

16 Νοέμβρη 1973: Ο Κερκυραίος Σπύρος Κοντομάρης ο πρώτος νεκρός του Πολυτεχνείου16 Νοέμβρη 1973: Ο Κερκυραίος Σπύρος Κοντομάρης ο πρώτος νεκρός του Πολυτεχνείου

Ο πρώτος νεκρός που έπεσε στην εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα του Γ. Παπαδόπουλου ήταν ο Αλευκιμιώτης Σπυρίδων Κοντομάρης. Ο Κερκυραίος δικηγόρος, πρώην βουλευτής Κερκύρας της Ένωσης Κέντρου την δεκαετία του ’60, έχασε τη ζωή του στα 57 του χρόνια όταν σαν σήμερα, 16 Νοεμβρίου του ’73, περίπου στις 9 το βράδυ και ενώ βρισκόταν στη διασταύρωση οδών Γεωργίου Σταύρου & Σταδίου στην Αθήνα. Έπεσε πάνω του δακρυγόνο που του εκτόξευσαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Βουλευτής της Ένωσης Κέντρου

Ο Σπυρίδων Κοντομάρης του Αναστασίου (γεννηθείς το 1916 στην Κέρκυρα) ήταν Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός. Σπούδασε Νομικά και άσκησε το δικηγορικό επάγγελμα. Ανέπτυξε επίσης συνδικαλιστική δράση. Εξελέγη βουλευτής Κερκύρας στις εκλογές του 1963 και του 1964, με την Ένωση Κέντρου. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν κάτοικος Αγίου Μελετίου στην Αθήνα. Σήμερα το όνομά του φέρει οδός στην Κέρκυρα.