ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κινητοποιήσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων - 24ωρη απεργία 14 Νοέμβρη


Κινητοποιήσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων - 24ωρη απεργία 14 Νοέμβρη

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν την επόμενη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, ημέρα κατά την οποία τόσο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ όσο και το ΠΑΜΕ έχουν προκηρύξει πανελλαδική 24ωρη απεργία.

Όπως δήλωσε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης, τη σαιζόν που μας πέρασε σε πολλές μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και αλυσίδες, επικράτησε η απόλυτη εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία τόσο όσον αφορά τους μισθούς και την καταβολή τους, όσο και για σειρά άλλων εργατικών δικαιωμάτων. Έκανε λόγο για 10 μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες εξακολουθούν και οφείλουν μισθούς Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, επιδόματα και άδειες παρά την τεράστια κερδοφορία τους.

Τα σωματεία

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμο αλλά και επιχειρησιακά σωματεία, τα θέματα συζητήθηκαν ήταν τα εξής:Εκτίμηση της τουριστικής σαιζόν που έκλεισε σήμερα για τους εργαζόμενους με εντατικοποίηση της εργασίας, παραιτήσεις , αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, παραβίαση εργατικών δικαιωμάτων , μείωση των αποδοχών και καθυστέρηση καταβολής των μισθών , από ξενοδοχειακούς ομίλους που θησαύρισαν το καλοκαίρι.
Επισημάνθηκε η όξυνση της εργοδοτικής επίθεσης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τα σωματεία μας , λόγω της οργανωμένης δράσης μας   για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ωμή παρέμβαση που επιχειρούν σε βάρος των συνδικάτων (κατά παράβαση του νόμου) , απ τους επιχειρηματικούς ομίλους MAYOR ,IKOS, MEETING POINT.
Αποφασίστηκαν και λήφθηκαν μέτρα οργάνωσης για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης τις 14 Νοέμβρη , με αιτήματα την επαναφορά των απωλειών απ τα μνημόνια , την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων  για την διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων και αποδοχών ,με τρόπο που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Προγραμματίστηκαν σειρά ενημερωτικών συσκέψεων μέσα στον  μήνα , σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο.
Τέλος αποφασίστηκε να αναδειχθεί και να καταγγελθεί ο αντεργατικός ρόλος του ΣΕΠΕ  και των κρατικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας , που εκτός των άλλων παρεμποδίζουν και  την συνδικαλιστική δράση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της εργοδοσίας .
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SANDY BEACH

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATLANTICA GRAND MEDITERRANEO RESORT &SPA

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SUNSHINE CORFU HOTEL & SPA

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  LA GROTTA VERDE- ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IKOS DASSIA

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PELEKAS MONASTERY

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ BOLENTACO LIMITED

ΠΗΓΗ: ert.gr