ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αποκλειστικό: Από τα … αριστερά η «χρυσή τομή» στις σχέσεις αστυνομίας – κατοίκων Νότιας ΚέρκυραςΑποκλειστικό: Από τα … αριστερά η «χρυσή τομή» στις σχέσεις αστυνομίας – κατοίκων Νότιας Κέρκυρας

Σε πολύ καλό κλίμα, σύμφωνα με το corfutvnews.gr ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση μεταξύ του Αστυνομικού Διευθυντή Κέρκυρας Σπύρου Αλαμάνου, μελών του Συλλόγου Αλεύχιμον, του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Γκούση και του Προέδρου της Τοπική Κοινότητας Λευκίμμης Ευγένιου Κουλούρη. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Αστυνομικού Διευθυντή με στόχο την εξασφάλιση διαύλων επικοινωνίας με τους κατοίκους της Λευκίμμης. Σύμφωνα με την Αστυνομία τέθηκαν υπόψιν του κ. Αλαμάνου όλα τα ζητήματα και τα θέματα από πλευράς των κατοίκων.


Από την πλευρά του ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Γκούσης δήλωσε: «Θεωρώ ότι το ζητούμενο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή. Τα μέλη του Αλεύχιμον είπαν από την πλευρά τους τα παράπονα τους. Εγώ προσωπικά ανέφερα ότι πριν από 4 χρόνια μπήκα σε μια παράταξη και στο κόμμα που άνηκα τον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε πάγια θέση ότι ο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης δεν πρέπει να λειτουργήσει. Σε αυτή την θέση πολιτικά και ηθικά οφείλω να συμπαρίσταμαι στους συν δημότες μου και στις νόμιμες διαμαρτυρίες που κάνουν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό το έργο δε θα λειτουργήσει και προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στον Αστυνομικό διευθυντή την άποψη που υπάρχει στην Λευκίμμη ότι πρέπει η αστυνομία να απεμπλακεί. Είναι ελπιδοφόρο ότι τις επόμενες ημέρες η κυρία Υπουργός πιθανόν θα προχωρήσει σε μια σχετική αποκλιμάκωση της παρουσίας της αστυνομίας. Θεωρώ ότι αυτή η συνάντηση είχε αυτό τον χαρακτήρα παρόλο που ο ίδιος δεν μπορούσε να μας δώσει αυτή την πληροφορία με δεδομένο ότι δεν είναι αυτός που βγάζει τις ανακοινώσεις».


Τι δεν είπαν και τι είπαν – Ποια είναι η «χρυσή τομή»!


Δεν είπαν για τους ξυλοφορτωμένους, άγρια δαρμένους και τραυματίες του τελευταίου 5μηνου!

Δεν είπαν για τους προσαχθέντες και συλληφθέντες και όσους σύρονται σε δίκες αντιμετωπίζοντας σοβαρές ποινές!

Δεν είπαν για το ποια θα είναι η στάση της αστυνομίας, όταν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με δεδομένη την απόφαση Κυβέρνησησς – ΠΙΝ – Δημοτικής αρχής να λειτουργήσει ο ακατάλληλος ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη που καταστρέφει το περιβάλλον και σπέρνει το θανατικό!

Μάλλον για το τελευταίο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες βρέθηκε η … χρυσή τομή: Οι άνδρες των ΜΑΤ μέχρι να αποχωρήσουν εντός 15ημέρου, όπως δήλωσε η Υπουργός Γεροβασίλη και μόλις επιστρέψουν εσπευσμένα στην πρώτη διαδήλωση:

1.    θα κρατούν τα γκλομπς με το αριστερό, ενώ κάθε ξυλοδαρμός διαδηλωτών με το δεξί θα θεωρείται παράνομος.

2.    Φθορές σε αυτοκίνητα και άλλα οχήματα θα γίνονται μόνο με το αριστερό χέρι.

3.    Το σημαντικότερο είναι ότι απαγορεύεται η ρίψη χημικών ή βομβιδών κρότου λάμψης με το δεξί χέρι. Από τα αριστερά η ρίψη έχει άλλη χάρη!

4.    Τέλος οι έφοδοι σε καφετέριες και μαγαζιά για ύβρεις, τρομοκρατία και συλλήψεις θα επιτρέπονται μόνο εφόσον ο επικεφαλής πατήσει στην πόρτα της εισόδου με το αριστερό πόδι!

5.    Οι αγρότες αντί για ταυτότητα και υπεύθυνες δηλώσεις για να πάνε στα χωράφια τους θα έχουν κάρτα απεριόριστων διαδρομών που θα ανανεώνεται κάθε μήνα από τον Δήμαρχο Κ. Νικολούζο!

6.    Όσοι οδηγούν δίκυκλα θα πρέπει με τα δόντια να κρατούν την ταυτότητα τους για να μην συλλαμβάνονται!

7.    Θα υπάρχουν ειδικές οδηγίες για όσους όσους έχουν ροπή προς τον «αυτοξυλοδαρμό» και «αυτοτραυματισμό» για μα μην εκτίθεται η αστυνομία

8.    Σε ένδειξη καλής θέλησης οι φορείς και οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας δε θα γιορτάζουν την 22-6 ως μέρα κατοχής της Λευκίμμης από 15 διμοιρίες ΜΑΤ.

9.    Με γαρύφαλλα προς την αστυνομία θα γιορτάζεται κάθε χρόνο η ημέρα αποχώρησης των ΜΑΤ ως επέτειος της απελευθέρωσης της Λευκίμμης με πανηγύρι στον χώρο του ΧΥΤΑ με ορχήστρα της αστυνομίας!