ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απολογισμός της εκδήλωσης για τα απορρίμματα από την Πρωτοβουλία πολιτών Λευκίμμης


Απολογισμός της εκδήλωσης για τα απορρίμματα από την Πρωτοβουλία πολιτών Λευκίμμης

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης που έγινε το Σάββατο με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της η πρωτοβουλία πολιτών Λευκίμμης.

Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

«Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκίμμης ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Κέρκυρας σε κοινή συζήτηση εκδήλωση για το ζήτημα των απορριμμάτων,και μαζί με τους συναγωνιστές από Τεμπλόνι,συμμετείχαμε στο κάλεσμα με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος,τις διαστάσεις και τις προοπτικές επίλυσης του. Βρεθήκαμε στην αίθουσα του εργατικού κέντρου,για να παρουσιάσουμε όλες τις παρανομίες και μεθοδεύσεις για το έργο που παρουσιάζεται ως ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ και δεν είναι πάρα άλλη μια ΧΑΔΑ.

Μαζί με κόσμο από συλλόγους ,συλλογικότητες και κινήματα του νησιού συζητήσαμε πέρα του ιστορικού, και της σημερινής κατάστασης,τις προοπτικές που μας δίνουν τα στοιχεία από την μείωση του όγκου και τα αποτελέσματα με την διαλογή στη πηγή και ποιες προτάσεις υπάρχουν. Παρουσιάσαμε διεξοδικά τα σημερινά γεγονότα αλλά και τα γεγονότα του καλοκαιριού που μας πέρασε. Αναφερθήκαμε στις παρανομίες της τοπικής και κεντρικής εξουσίας και κάθε υπεύθυνου όλα τα προηγούμενα χρονιά.

Η προσέλευση του κόσμο ήταν ικανοποιητική και ακούστηκαν οι θέσεις και οι απόψεις όλων όσων δήλωσαν συμμετοχή στο διάλογο. Έγιναν υψηλού επιπέδου και ποιότητας τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες πολίτες και συλλογικότητες. Η μοναδική παραφωνία σημειώθηκε με την αναίτια αποχώρηση των αντιπροσώπων του συλλόγου Αλεύχιμον για λόγους ευθιξίας όπως ισχυρίσθηκαν, παρά την αντίδραση του κόσμου πως καμία συκοφαντία και καμία διάσπαση δεν επιχειρείται από τη συγκεκριμένη δράση.

Παραμένουν , βέβαια, οι αστείες δηλώσεις των εκπροσώπων του συγκεκριμένου συλλόγου περί «δυσφήμισης των Λευκιμμιωτών σαν χρυσαυγίτες» καθώς και η θλιβερή προσπάθεια τους να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Η πρωτοβουλία Λευκίμμης παρέμεινε με τους συναγωνιστές από Τεμπλόνι και όλο τον υπόλοιπο κόσμο από συλλόγους και συλλογικότητες που κατά τη διάρκεια εναλλάσσονταν οι παρουσίες στο χώρο και η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και με την υπόσχεση της συνέχισης κοινών δράσεων για κοινό αγώνα στα προβλήματα που αφορούν όλο το νησί.

Το κίνημα για την δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων αναπτύσσεται σε όλο το νησί και δίνει βάσιμες ελπίδες ότι θα δυναμώσει με γρήγορους ρυθμούς».